29.04.2016

İL MÜFTÜSÜ SİNAN CİHAN’IN MİRAÇ KANDİLİ MESAJI

3 Mayıs 2016 Salı gününü Çarşamba gününe bağlayan gece Miraç Kandilini idrak edeceğiz.

Miraç; Yüce Rabbimizin Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s.)’e zor durumdayken rahmetini, şefkatini tecelli ettirip, kendi katına yükselttiği Mucize’nin adıdır. Miraç; Recep ayının 27. Gecesi, Hz. Peygamberin göğe yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edilmesidir.

Sırlarla dolu olan bu kutlu yükselişten Peygamberimiz; “Ümmetine günde beş vakit namazın farz kılındığı, Allah’ın kendine ortak koşma dışındaki günahları dilediği kişilerden affedeceği ve Bakara suresinin son iki ayeti” hediyeleri ile dönmüştür.

Bizler bu geceyi ibadetle geçirmeliyiz. Bu kutlu zaman dilimini namaz kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar ve dua ederek ihya etmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manisalı hemşerilerimizin Miraç Kandilini tebrik eder, Milletimizin ve İslam Âleminin birlik beraberliğine, insanlığın kurutuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’ımızdan niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

Manisa İl Müftüsü