18.10.2016

Kadın Öğrenciler Hafızlık Türkiye Finali

Diyanet İşleri Başkanlığının Kadın Öğrenciler Arasında düzenlediği hafızlık yarışması Türkiye Finali 16.10.2016 tarihinde Manisa’da gerçekleştirildi.

Manisa Diyanet Eğitim Merkezinde saat 10:00’da düzenlenen Kadın Öğrenciler Arası Hafızlık Yarışması Türkiye Finaline Diyanet İşleri Başkanlığı’nı temsilen Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ, Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER ve eşi, İl Müftümüz Sinan CİHAN, Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman AKKUŞ, İl Müftü Yardımcıları Sevinç TEPEKAYA ve Paşa BEKTAŞ, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet CESUR, Yunusemre İlçe Müftüsü Şakir KIRKIZ, Samsun İli Canik İlçe Müftüsü Mukadder Arif YÜKSEL ile Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrencileri ve aileleri katıldı.

Yarışmaya ön eleme sonucu finale kalan İstanbul Kadıköy Suadiye Tuba Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşenur KAVUKCU ve Şirin DOĞRU, Konya Karatay Celaliye Kız Kur’an Kursu’ndan Şerife Nur DEMİREL, Samsun Canik Pınarbaşı Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Şule Nur AYGÜNEŞ, Bolu Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Aysha Al BARGHASH, Kahramanmaraş Onikişubat Şerife Yaşar Gölcü Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşe YASEKİ, Ağrı Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Esra SALİH olmak üzere toplam 7 öğrenci katıldı.

Program Hilaliye Kız Kur’an Kursu öğrencisi 2014 Hafızlık Türkiye Birincisi Ümmü Gülsüm BALABAN’ın yapmış olduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Açılış ve selamlama konuşmasını İl Müftümüz Sinan CİHAN yaptı. Ardından Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ yapmış olduğu konuşmasında Kur’an-ı Kerim’i tertil üzere okumanın önemi üzerinde durdu. Kur’an sofrasından istifade edebilmeyi ve bedeni doyurup ruhu aç bırakmamak gerektiğini vurguladı. Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER yarışmaya katılan öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Yarışma Komisyonunda Ankara Yenimahalle Vaizi Habibe YAVAŞ Komisyon Başkanı, Keçiören Kur’an Kursu Öğreticisi Emine KAVUN ve Yenimahalle Kur’an Kursu Öğreticisi Fatma Yılmaz Komisyonda Üye olarak görev yaptılar. Komisyon Başkanı Habibe YAVAŞ yarışma kurallarını ve puan esaslarını açıkladı. Yarışmacılar kendilerinin çekmiş oldukları kura sırasına göre sahneye çıktılar ve her bir yarışmacıya 3’er soru soruldu.

Yarışmada Bolu Sandallar Bölge Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Aysha Al BARGHASH birinci, Kahramanmaraş Onikişubat Şerife Yaşar Gölcü Kız Kur’an Kursu’ndan Ayşe YASEKİ ikinci, Ağrı Şinasi Ünsal Yatılı Kız Kur’an Kursu’ndan Esra SALİH Üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olan Aysha AL BARGHASH’a ödül olarak 10 cumhuriyet altını, İkinci olan Ayşe YASEKİ’ye 8 cumhuriyet altını ve üçüncü olan Esra SALİH’e 6 cumhuriyet altını verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nca hazırlanan ödüller yarışmacılara Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER tarafından takdim edildi.

Ayrıca Hafızlık Türkiye Finalinde diğer öğrencilere de 2’şer cumhuriyet altını, yarışmada dereceye giren öğrencileri yetiştiren Kur’an Kursu hocalarına 2’şer cumhuriyet altını verildi. İl Müftümüz Sinan CİHAN’ın, yarışmaya katılan tüm öğrenciler, öğreticiler ve Diyanet İşleri Başkanlığınca yarışmada görevlendiren personele Manisa Hatırası olarak hediyeler takdimiyle program sona erdi.