21.04.2017

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN’IN MİRAC KANDİLİ MESAJI

23 Nisan 2017 Pazar gününü Pazartesi gününe bağlayan gece nice hikmetlerle dolu mübarek Mirac Kandilini idrak edeceğiz.

İsra ve Mirac; Peygamberimiz (s.a.s)’in bir gece Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da Yüce Rabbimizin sonsuz kudretini müşahede etmek için Allah’u Teâlâ’nın katına yükseltildiği manevi bir yolculuktur.

Âlemlerin Rabbinin; teslimiyet, sadakat, ahlak ve dürüstlükte, insanlık için örnek bir şahsiyet olan Kutlu Nebi’yi taltif ettiği Mirac Recep ayının 27. gecesi gerçekleşmiştir.

Sırlarla dolu olan bu kutlu yükselişten Peygamberimiz; “Ümmetine günde beş vakit namazın farz kılındığı, Allah’ın kendine ortak koşma dışındaki günahları dilediği kişilerden affedeceği ve Bakara suresinin son iki ayeti” hediyeleri ile dönmüştür.

Mirac Kandili münasebetiyle bizler miracı sadece Peygamberimiz (s.a.s)’in hatıratı olarak kutlamak değil, Allah’ın emir yasaklarına her daim sadakatle, teslimiyetle bağlanarak değerlendirmeliyiz. Bu geceyi her zamankinden daha fazla ibadet, dua ve istiğfarla geçirmeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manisalı hemşerilerimizin Mirac Kandilini tebrik eder, Milletimizin ve İslam Âleminin birlik beraberliğine, insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’ımızdan niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü