21.04.2017

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Program Düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Manisa Büyükşehir Belediye Kültür Sitesi Lale Salonunda 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 14.30’da Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza TEMEL Hocamızın konuşmacı olarak katıldığı “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması kapsamında Kutlu Doğum Haftası Konferansı düzenlendi.

Programa Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER ve eşi Fatma Dilek GÜVENÇER, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Yunusemre Kaymakamı Ahmet ERDOĞDU, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hüseyin KÖROĞLU, Şehzadeler Belediye Başkan Vekili İsmail ÖNAL, Yunusemre Belediye Başkan Vekili İdris AVŞAR, İl Jandarma Komutanı Alb. Özcan KAPLAN, İl Emniyet Müdürü Fevzi BİLGİÇ, İl Müftümüz Sinan CİHAN, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Ayni Ali Camii İmam Hatibi Şuayip Yörük’ün okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  İl Müftümüz Sinan CİHAN’ın yaptığı açılış konuşmasında “Kutlu Doğum Haftası’nın Başkanlığımızca 1989 yılından beri kutlandığını ifade ederek, Peygamber Efendimizin kutlu doğumu için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Bu yıl Manisa genelinde 50 bin kitabı vatandaşlarla buluşturacaklarını belirten Cihan, “Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi vb. her kesime hitap edecek kitaplar dağıtacağız. Kitapla insanın buluşmasını çok önemsiyoruz. Huzurevlerini, çocuk evlerini, hastaneleri, sevgi evlerini ziyaret ediyoruz. Hepimizin ortak değeri olan Peygamber Efendimizi gündemimize taşıyoruz. Vatandaşlarımızı kan bağışına davet ederek paylaşmanın, yardımlaşmanın önemini tekrar tekrar hatırlatıyoruz.” dedi.

Programda Haseki Dini Yüksek İhtisas Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi Ali Rıza Temel, “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansında canın, malın, neslin, aklın ve dinin korunması gereken beş temel esastan bahsederek, yaşadığımız cağda büyük bir güven bunalımının olduğunu ifade etti. Günümüzde teknolojik gelişmelere ve imkanlara rağmen yine de emniyetin ve güvenin sağlanmadığını belirterek, gerçek mü’minin etrafına güven veren ve kendisine güvenilen kimse olması gerektiğini önemle vurguladı. Konuşmasını islam aleminde ihtiyaç duyulan güvenin, birlik ve beraberliğin bir an önce tesis edilmesi temennisiyle bitirdi.

Programa katılan vatandaşlara gül ve Kutlu Doğum Haftası adına hazırlanan çantaların içerisinde “Mealli Kur’an-ı Kerim, Hz. Peygamber ve Güven Toplumu, Hz Peygamberin Hayatı, Resimli Abdest ve Namaz Kartelası, Namazda Okunan Dua ve Kısa Sureler, Ahmet Vatan Sana Emanet ve Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri” kitapları dağıtıldı.

Ayrıca program sonunda Büyükşehir Belediyesince salonunda önünde 1500 kişilik pilav ve ayran ikram edildi.