24.05.2017

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN'NIN RAMAZAN AYI MESAJI

Hak ile Batılı birbirinden ayıran Kur’an’ın indiği, rahmet, takva, kalkan ve sıhhat demek olan bir aya, Ramazan ayına bir kez daha ulaşmanın hep birlikte sevinç ve huzurunu yaşamaktayız.

26 Mayıs 2017 Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan akşam ilk teravih namazını kılıp aynı gecede ilk sahurla beraber oruca niyetlenip 2017 yılı Ramazan yolculuğuna başlamış olacağız.

Ramazan ayı; içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini bulunduran, vücudumuzun sağlık bulduğu, irademizin güçlendiği, tüm kötülüklere oruçla kalkan olduğumuz, Yüce Allah’ımızın bize verdiği nimetlerin kadrini ve kıymetini daha iyi anladığımız, belki uzun zamandır unuttuğumuz insanları hatırladığımız, kaybetmek üzere olan değerlerimize yeniden dönme fırsatı bulduğumuz, bedenimizi ve ruhumuzu arındırdığımız kıymetli bir aydır.

Ramazan ayında; tuttuğumuz oruçlarla, kıldığımız teravihlerle, verdiğimiz zekât, fitre ve sadakalarla, okuduğumuz mukabele ve hatimlerle, gariban, eş ve dostlarla yaptığımız iftarlarla, ziyaret ettiğimiz yaşlı, hasta ve komşularımızla ve yaptığımız diğer tüm ibadet ve kulluğumuzla Ramazan ayının rahmet, bereket ve faziletinden istifade etmiş oluruz.

Ramazan ayında birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirip, yardımlaşma ve kaynaşma duygularımızı kuvvetlendiririz.

Bu duygu ve düşüncelerle bu yılki Ramazan ayı boyunca yapacak olduğumuz tüm ibadetlerin Yüce Rabbimiz tarafından kabul edilmesini, bu ayın başta Manisalı hemşerilerimiz olmak üzere, ülkemize ve İslam Alemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü