14.06.2017

Hafızlık Bölge Yarışması İlimizde Yapıldı

Camiler ve Din görevlileri haftası münasebetiyle taşra teşkilatında görevli Kur’an Kursu Öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar arasında düzenlenen Hafızlık Yarışmalarının Bölge aşaması 11.06.2017 Pazar günü Saat 09.00 da İlimiz Şehzadeler İlçesi Muradiye Camii’nde gerçekleştirildi.

Bölge Yarışmasına Aydın, Antalya, Manisa, Isparta, İzmir, Burdur, Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar olmak üzere toplam 9 ilimizde görev yapan İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım katıldı. Bölge seçici kurulu tarafından değerlendirmesi yapılan yarışmada hafız görevlilerin; hıfzı kontrol, eda-seda ve tecvit üzerinden puanlaması yapıldı.

Yarışma sonucunda birinciliği Denizli İli Bekilli İlçesi Yukarı Camii İmam-Hatibi Aytekin YİĞİT ikinciliği İzmir Buca İlçesi Yeniyol Camii İmam-Hatibi Zülkar DAŞDAN, üçüncülüğü ise Aydin ili Nazilli İlçesi Bağcıllı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Emin ÇALIKLI kazandı.

Yaklaşık üç saat süren yarışma programı İlimiz Müftüsü Sinan CİHAN’ın yarışmacılara hediye takdimi ve başarılarının devamı niteliğindeki dilek ve temennileriyle son buldu.