23.06.2017

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda Kalan Kadın Mahkumlara İftar Programı Düzenlendi.

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kalan kadın mahkûmlara iftar programı düzenlendi. Programa Manisa İl Müftü Yarımcısı Sevinç TEPEKAYA, Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü İsmet ÇELİK, Cezaevi 2. Müdürleri, Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ, Kurum Öğretmeni Mehmet TURAN, Ceza İnfaz Kurumu Personeli ile kadın mahkûmlar katıldı.

Nurlupınar Camii İmam Hatibi Cebrail ÇELİK’in Kur’an tilaveti ile başlayan İftar programının açılış konuşmasını Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ yaptı. Ardından Ceza İnfaz Kurumu 1. Müdürü İsmet ÇELİK yaptığı konuşmada, “Kurumda kalan hükümlü ve tutuklu kadınların ramazanlarını tebrik etti ve kurumda ramazan ayının farklı geçtiğini bu konuda mahkûmlara destek olunduğunu, hükümlü ve tutukluların dertlerinin ve sevinçlerinin paylaşıldığını, topluma ve ailelerine kavuştuklarında güzel anılar ve düşünceler içinde olmaları için gayret gösterdiklerini " ifade etti.

İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA yaptığı konuşmada “Ramazan ayının tüm insanların ve Müslümanların hayrına vesile olmasını, bu mübarek günlerde büyük bir ayın gölgesi altına girdiğimizi bu ayın bereketinden istifade edilmesini, bu ayda günahların affedildiğini, yapılan ibadetlere kat kat fazlası ile sevap verildiğini, ramazan ayının bir fırsat zamanı olduğunu ve bu günlerden azami istifade edilmesi gerektiğini, Ramazan ayının bizleri hem maddi hem manevi anlamda inşa ettiğini, midemize tutturduğumuz orucu tüm uzuvlarımıza tutturmamızın gerektiğini” ifade etti.

Yemek duasının yapıldığı programda Osmanlıdan bize miras kalan bir geleneği yaşatmak üzere Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ iftar programına katılan ve oruçlarını açanlara “diş kirası”  olarak hediyeler verdi. Hükümlü ve tutuklu kadınlar diş kirasını ilk defa duyduklarını söylediler. Mutlulukları yüzlerinden okunan hükümlü ve tutuklu kadınlar Ramazan ayında böyle bir program düzenlendiği için Ceza İnfaz Kurumu Yönetimine, kendilerini bu güzel gecede yalnız bırakmadıkları için İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA’ya diş kirası hediyesi için de Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ’a teşekkür ettiler.

Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ’ın yönetiminde kurulan, hükümlü ve tutuklu kadınlardan oluşan İlahi Korosunun verdiği mini konser ile iftar yemeği programı sona erdi.