07.08.2018

Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantıları

02.08.2018 Perşembe günü Manisa İli Akhisar İlçesinde saat: 09:00’da Parkiçi Sinema Salonunda, Akhisar, Gördes, Gölmarmara, Soma, Kırkağaç, Manisa merkezde ise saat: 11.30’da Şehzadeler, Yunusemre ve Saruhanlı İlçe personelleri, Manisa Salihli’de ise saat: 15.00’da Cumhuriyet Camii’nde Salihli, Alaşehir, Sarıgöl Kula, Selendi, Köprübaşı, Turgutlu, Demirci, Ahmetli ilçe personellerinin katıldığı vekâletle kurban organizasyonu toplantısı düzenlendi.

Toplantılarda sinevizyon gösterimi yapıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti. Açılış konuşmalarını Manisa İl Müftüsü Sinan CİHAN yaptı. Günün anlam ve önemine değindi; bu yılkı temanın “Kurbanı Paylaş Kardeşine Yakınlaş” olarak belirlendiğini ve Manisa olarak bizlere büyük görevler düştüğünü belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa BÜLBÜL “Kurbanı Paylaş Kardeşine Yakınlaş” temalı konferans verdi. Diyanet İşler Başkanlığının bu sene bu temayı belirlediğini ve bu kapsamda bizlerin gerekli çalışmayı yapmamız gerektiğini ve bu konuda din görevlilerine büyük görevler düştüğünü belirtti. Dünyanın her bir yanına bu kurbanları gönderdiğimizi ve dünyanın çeşitli yerlerinde kurbanla ilgili yaşanan anıları örneklerle anlattı. O ülkelerin bizleri olumlu şekilde karşıladığını belirtti.

Bu kurbanların dönütlerinin insanlık adına çok faydalı olduğunu belirterek konuşmasını selam ve dua ile bitirdi