28.06.2016

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN’IN KADİR GECESİ MESAJI

Rahmet, mağfiret ve günahlardan kurtulma ayı olan Ramazanın son günlerini yaşıyoruz. 01 Temmuz Cuma gününü 02 Temmuz Cumartesi’ne bağlayan gece Mübarek Kadir Gecesini idrak etmenin mutluluğunu inşallah yaşayacağız.

Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerimin indirildiği gecenin adıdır. Kur’an-ı Kerimin 97.nci suresi bu gecenin fazileti hakkında inmiştir. Bu surede Kur’an’ın Kadir Gecesinde indirildiği ve bu gecenin bin aydan daha hayırlı olduğundan bahsedilir. İnsanlığın hidayete ulaşması için bir dönüm noktası olan Kur’an bu ayda indirildiği için Kadir Gecesi Müslümanlar açısından özel bir anlam taşır. Bu gece melekler ve Cebrail yeryüzüne iner, barış ve eşitlik hakim olur.

Bu duygularla tüm Manisalı hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik eder, Milletimiz ve İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah’ımızdan niyaz ederim.

Sinan CİHAN

Manisa İl Müftüsü