20.02.2017

Alaşehir'de ADRB Tanıtım Seminerleri Yapıldı

16.02.2017 tarihinde Aile ve Dini Rehberlik Bürosu faaliyetleri çerçevesinde İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA ve İl Vaizi Sümeyye ÖZTÜRK Alaşehir İbrahim Çakır Kur’an Kursu Konferans Salonu’nda Alaşehir İlçe Müftülüğü’ne bağlı Kur’an Kurslarının öğreticileri ve bu kurslarda öğrenim gören kurs öğrencilerine yönelik konferans verdiler.

İlk olarak konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA yaptığı konuşmasında İslam’ın evliliğe verdiği önem, Kur’an’a göre aile hayatı, eşler arası iletişim, aile büyükleri ile iletişim ve sorun çözme yöntemleri üzerine hayatın içinden örnekler vererek anlattı. Ardından İl Vaizi Sümeyye ÖZTÜRK İslam’a göre çocuk eğitimi, çocuk eğitiminde yapılan hatalar, peygamberimizin çocuklara karşı tutumlarını örnek olaylarla anlattı.  Katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle takip edilen programın ardından İl Müftülüğümüz PDR öğretmeni Derya GÜL kursun hafız öğrencileriyle bir araya gelerek mesleki rehberlik semineri verdi ve öğrencilerin motivasyonunu artırmaya yönelik bir sunum gerçekleştirdi.

Gün içerisinde İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA ve Eğitim Uzmanı Metin SOLMAZ, Kur’an Kursu öğreticileri ile bir araya gelerek yönetmelik, dosyalama yönergesi ve eğitim konularında rehberlik çalışması yaptılar.