13.04.2017

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN’IN 2017 YILI KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

Allah Rasulü (s.a.s)’nün Dünyayı teşrifleri miladi takvime göre 20 Nisan 571’dir. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığımız 1989 yılından beri Hz. Peygamberin (s.a.s.) çağlar üstü örnekliğini ve Rahmet yüklü mesajını tüm insanlıkla buluşturmak için “Kutlu Doğum Haftası” adı altında birçok etkinlikler gerçekleştirmektedir. Bu yılda 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında Kutlu Doğum Haftası idrak edilecektir.

Başkanlığımız 17-22 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanacak olan Kutlu Doğum Haftasının ana temasını “ Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirlemiştir.

Son İslam Peygamberi (s.a.s) kendi kişisel kimliği ile bir güven insanı olduğu gibi inşa etmiş olduğu toplum da güven toplumudur.

Güvenirlilik, Peygamber Efendimizin en belirgin özelliğidir. O, gençliğinden itibaren güvenirliği ile tanınmış bu nedenle kendisine güvenilir Muhammed anlamına gelen Muhammed’ül Emin denilmiştir. Zira Araf suresi 68. Ayette Yüce Mevla’mız şöyle buyuruyor: “Size Rabbimizin gönderdiği gerçekleri tebliğ ediyorum ve ben sizin için güvenilir bir öğütçüyüm.”

Çağımızda, birey ve toplumların birbirlerine olan güven duygusu ağır yara almıştır. Güven toplumunu inşa eden samimiyet, sadakat, emanet, ahde vefa, sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik gibi değerler zedelenmiştir. Bütün bunlarla birlikte İslam’ın hayat veren yüklü mesajları özellikle Batı’da şiddet, terör ve vahşet kaynağı olarak gösterilmeye çalışılmaktadır.

Günümüz Müslümanları, ümmet her zamankinden daha fazla bir güven toplumunu oluşturmaya ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda da örnek alınacak tek şahsiyet Hz. Peygamber Efendimizdir.

Rasülullah (s.a.s) Efendimiz güvene ve güven toplumu oluşturmaya son derece önem vermiştir.

Bu yıl Kutlu Doğum Haftasını “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması çerçevesinde idrak edeceğiz. İdrak edecek olduğumuz 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının Âlemlere Rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa (s.a.s.)’nın getirdiği rahmet yüklü evrensel mesajlarının; başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslümanların güven içerisinde yaşamalarına ve güven toplumu oluşturmalarına, birliğine ve huzuruna vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü