21.04.2017

Sarıgöl Müftülüğünce düzenlenen Kutlu Doğum Haftası Programına İl Müftümüz Sinan CİHAN Katıldı.

Sarıgöl Müftülüğünce Kutlu Doğum Haftası programı 18 Nisan 2017 Salı Günü Belediye Düğün Salonunda Saat 14.30’da gerçekleştirilen programa İl Müftümüz Sinan CİHAN konuşmacı olarak katıldı.

Programa İlçe Kaymakamı Çetin KILINÇ, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati SELÇUK, Sarıgöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah SÖNMEZ, Sarıgöl İlçe Müftüsü Mustafa AKKURT, Alaşehir İlçe Müftüsü Necati KARA, İlçe Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, İmam-Hatip Lisesi Müdürü ve öğrencileri, çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlanan program, Sarıgöl İlçesi Dışkahveler Camii Vekil İmam-Hatibi Enes GÖLÜKÇÜ’nün Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Alaşehir İlçe Müftüsü Necati KARA yaptığı açılış konuşmasında “Hz. Peygamberin bizim önümüzü aydınlatan büyük örnekliğinden bahsederek "O yüce Peygamber bizim Allah karşısında nasıl bir kul olacağımızı ve nasıl bir ümmetin ferdi olmamız gerektiğini bizlere hayatıyla anlatmıştır.” dedi.

Program Diyanet İşleri Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu sinevizyon gösterisiyle devam etti.

İl Müftümüz Sinan CİHAN "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu konferansında “Dünyanın büyük sıkıntılarla boğuştuğu dönemde insanlığın peygamber efendimizin mesajlarını iyi anlaması gerektiğini.'' ifade ederek peygamber efendimizin güven toplumu, güvenilir ve emin olma şeklinde yaşama alanındaki  hareketlerinden örnekler verdi.