05.05.2017

E Tipi Ceza İnfaz Kurumunda Kutlu Doğum Haftası Programı Düzenlendi.

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu kutlu doğum etkinlikleri tertip edilmiştir.

Kadın koğuşlarına yönelik 24.04.2017 tarihinde saat:14.00’da İl Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ ve Kurum Eğitim Birimi tarafından program gerçekleştirildi. Programa malta Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Gönül KARTAL’ın Kur’an tilavetiyle başlandı. Kurum ikinci müdürü Gülestan ŞALLI hanımefendinin teşekkür konuşmasının ardından günün anlam ve önemini açıklayıcı konuşma İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPKAYA hocamız tarafından ifade edildi.

Ceza İnfaz Kurumunda bulunan S.A. ve N.H’nın okuduğu “Güzel Bir Peygamberin Nasıl Ümmeti Olduk” yazısından sonra yine kurumda bulanan bayanlardan oluşan ilahi korosunun hazırlamış olduğu ilahiler İl Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ’ın bendir eşliğinde gönülleri coşturuldu.

Gül ve hediye takdiminin ardından eğitim biriminin hazırladığı ikramlar eşliğinde sinevizyon ve kısa filimler izlenerek program sona erdi.

Konferans Salonunda 24.04.2017 tarihinde saat:14.00’da erkek koğuşlarında kalan Hükümlü ve Tutuklular için “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir program tertip edildi. Programa konuk olarak İl Müftü Yardımcısı Paşa BEKTAŞ, Nurlupınar  Bölgesinden  İmam –Hatipler ve Müezzin- Kayyımlar ve çok sayıda hükümlü ve tutuklu katılmışlardır.

Sunuculuğunu Cezaevi Vaizi Dr. Ahmet ERDİNÇLİ’nin yaptığı programa Karlıtepe Camii İmam- Hatibi Mehmet KURT’un tilavetiyle başlandı.  Kurum ikinci Müdürü Yaşar KAYA beyin konuşmasından sonra sinevizyon gösterimi ile devam edildi.  İl Müftü Yardımcısı Paşa BEKTAŞ’ın günün anlam ve önemini belirtiği konuşmanın ardından Cebrail ÇELİK, Ramazan ŞAHİN ve Mehmet Zeki YALÇINKAYA hocaların söylediği ilahilerle devam edildi. Hükümlü tutuklular tarafından okunan hatimlerin duası yapıldı.   Programın sonunda katılımcılara kitap ve lokum ikram edildi.