29.05.2017

Parmaklıklar Ardında Hafız Oldu

Manisa E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda hükümlü olarak barındırılan E.K. 10 ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberleyerek hafız oldu. E.K’ nın hafızlığı bitirmesi sebebiyle yapılan törene İl Müftüsü Sinan CİHAN, Ceza İnfaz Kurumu Müdürü İsmet ÇELİK, Cezaevi vaizi Dr. Ahmet ERDİNÇLİ, Ceza İnfaz Kurumu Personelleri, hükümlü E.K. ile diğer hükümlü ve tutuklular katıldılar.

Törende Kurum Müdürü İsmet ÇELİK: “Ceza İnfaz Kurumlarının kişinin kendini rehabilite etmesini sağlayan önemli kurumlardan biri olduğunu belirterek sözüne başlayan Çelik, bu kardeşimizin vaktini yüce kitabımızı ezberleyerek değerlendirdiğini, bu çalışmasının örnek alınacak bir çalışma olduğunu ve bunun diğer hükümlü ve tutuklulara da örnek olması gerektiğini söyledi.”

Törende söz alan Manisa İl Müftüsü Sinan CİHAN: “Müslümanlar için Kur’an-ı Kerim’in önemine değinerek her zaman ve mekânda hayatın merkezine Kur’ân-ı Kerim’ in alınması gerektiğini vurguladı. Ömür sermayesinin en güzel şekilde Kur’ân’ı bütün hayatımıza tatbik ederek değerlendirilebileceğini belirterek E.K.’nın üstün gayretiyle, zor şartlar altında hafızlığını tamamladığını ve ‘ayaklı bir Kur’ân’ olarak hayatına Kur’ân’ı yoldaş edindiğini dile getirdi. Bundan sonrası için de ezberlediği Kur’ân ile amel etmesini tavsiye etti.”

Cezaevi Vaizi ve Hafızlık hocası Dr. Ahmet ERDİNÇLİ ise şunlara değindi: “E.K. kardeşimizle 1 yıla yakındır bazı sureleri ezberledik. Sonra hafızlık yapabileceğini söyledim. Kendisi de bana en büyük hayalinin bu olduğunu, anne-babasının da en büyük isteğinin bu yönde olduğunu belirtti. Gerekli azmi ve gayreti gösterince E.K. ve diğer 2 arkadaşıyla Kur’an-ı Kerim ezber çalışmalarına başladık. Hükümlü ve tutukluların kaldıkları odalar ezber yapma imkânı açısından sıkıntılı olsa da üstün bir azimle E.K. bu işin üstesinden geldi. İnşallah diğer 2 arkadaşı da kısa zamanda hafızlıklarını tamamlayacaklar. Şimdi 3 kişi olarak devam eden hafız talebe sayımızın bu başarılı sonuç vesilesiyle daha da artacağını ümit ediyorum. Bu mutlulukta payı olan kurum müdürüm, sayın müftüm ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.”

Hafızlığını tamamlayan E.K.’da duygularını şöyle ifade etti: “Bugünün kendisi için çok önemli olduğunu ve bunun Kur’an’ın bir lütfu olduğunu dile getirerek sözlerine başladı. İnsanın azimle başaramayacağı işin olamayacağını yeter ki mazeretlerden sıyrılıp çalışmak gerektiğini dile getirdi. Ceza infaz kurumlarında manevi desteğin çok önemli olduğundan böyle ruhi sıkıntının çok olduğu yerlerde rahatlamanın yolunun Kur’an, sünnet ve dini kitaplar olduğunu belirti ve kendisine kurumda bu imkânı sağlayan Kurum Müdürü İsmet ÇELİK’e teşekkür ederek sözlerini tamamladı.”

Törenin sonunda Kurum Müdürü İsmet Çelik, İl Müftüsü Sinan CİHAN’a ceza infaz kurumundaki hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan çini işleme tabak, hafızlığını tamamlayan E.K.‘ye ise belge ve gömlek takdim etti.

İl Müftüsü Sinan CİHAN ise belge ve umre, cezaevi vaizi Dr. Ahmet ERDİNÇLİ de kendisine ait “Kur’ân-Sünnet ve Tıp Bilimlerine Göre Unutkanlığın Çareleri” isimli kitabını hediye etti. Katılımcılar bunun örnek bir davranış olarak tüm ceza infaz kurumlarına yayılmasını temenni ettiler.