14.06.2017

Üniversite Öğrencileri ile TDV Evlerinde Kalan Öğrencilerle İftarda Buluşma

Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesine bağlı evlerde kalan öğrenciler ile çeşitli fakültelerde okuyan üniversite öğrencilerine Manisa İl Müftülüğü Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesince 8 Haziran 2017 Perşembe günü Taylan Plazada iftar programı düzenlendi.

Programa İl Müftümüz Sinan CİHAN, İl Müftü Yardımcısı Paşa BEKTAŞ ve Sevinç TEPEKAYA, Eğitim Uzmanı Metin SOLMAZ, Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı evlerinde kalan öğrenciler ile çeşitli fakültelerde okuyan toplam 110 öğrenci katıldı.

Program, Suriyeli İlahiyat öğrencisinin okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Din görevlileri ve suriyeli misafir öğrenciler tarafından seslendirilen ilahilerden sonra akşam ezanı ve iftar duası ile devam etti.

Yemeğe katılan öğrencilerden 3’ü duygu ve düşüncelerini ihtiva eden konuşma yaptılar. Öğrenciler teşekkürlerini belirterek zaman zaman çeşitli programlarda birlikte olmaktan mutlu olduklarını ve bu iletişimin devamlılığını istediler. Ayrıca kaldıkları Diyanet evlerindeki imkânların özel yurtlardan çok daha iyi olduğunu beyan ettiler.

İl müftüsü Sinan CİHAN “Biz Sizleri seviyoruz sizler bizim için çok önemlisiniz, sizlerle beraberliğimiz, görüşmelerimiz, buluşmalarımız hep devam edecek inşallah. Sizlerden istediğimiz ailelerinizin de beklenti ve isteği, çalışıp başarılı bir şekilde okullarınızı bitirerek bu necip millete vatanın her köşesinde sevgiyle muhabbetle hizmet etmenizdir. Rabbım oruçlarınızı kabul etsin” dedi.

İftar programına katılan öğrencilere Başkanlığımız yayınlarından kitaplar hediye edilerek program sonra erdi.