20.06.2017

İl Müftümüz Sinan CİHAN'ın Kadir Gecesi Mesajı

Evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş olarak ifade edilen mübarek Ramazan-ı Şerifin son günlerine yaklaşırken, 21 Haziran Çarşamba gününü 22 Haziran perşembeye bağlayan gece, yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim’in inmeye başladığı Kadir gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Kadir gecesi Kur’an-ı Kerimin indirildiği mübarek gecenin adıdır. Kur’an-ı Kerim bu geceye müstakil bir süre tahsis ederek geceyi en güzel biçimde tasvir etmiştir. Kadir gecesini, ancak Kur’an-ı Kerim’in kadrini kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur’an’ın hak, hakikat, ahlaki ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde, bu gecede ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabiliriz. Kur’an’ın barış, esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispetle Allah’ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz.

Bu duygularla tüm Manisalı hemşerilerimizin Kadir Gecesini tebrik eder, Milletimiz ve İslam Âlemine iyilik ve güzellikler getirmesini Yüce Allah’ımızdan niyaz ederim.

Sinan CİHAN

Manisa İl Müftüsü