09.08.2017

Cami - Çocuk Buluşması

Yaz Kur’an Kurslarında eğitim görüp Kur’an okumayı öğrenen çocukların camilere ilgisini artırmak ve sevdirmek amacıyla 03.08.2017 Perşembe günü,  Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, İl Müftüsü Sinan CİHAN, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet CESUR, din görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Kur’an Kurslarında ve Camilerde eğitim gören öğrencilerin ve velilerinin katılımları ile İlimiz Şehzadeler İlçesi Sultan Cami’inde gerçekleştirildi.

Programa katılan Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, cami girişinde çiçeklerle karşılandı, daha sonra çocuklarla birlikte oturarak programı sonunu kadar takip etti.

İl Müftümüz Sinan CİHAN yaptığı açılış konuşmasında, Programımızın başlığı ”cami-çocuk buluşması” esasında biz bu toplumun her kademesindeki bireyleri olarak her vesileyle camilerle buluşuyoruz Elhamdülillah. Ama bundan sonraki buluşmalarımızı daha bir bilinçli olarak gerçekleştirelim. Kur’an Kurslarımızda ve Camilerimizde okuyan çocuklarımızın gelecekte bu camilerde ve Kur’an Kurslarında görev alması ve toplumumuzun, aziz milletimizin dini hayatına rehberlik yapacak olması ümidiyle böyle bir program hazırladık. Bu programlardan alacağımız mesajlarla,  hedefimiz bütün camilerde aynı programı en verimli bir şekilde devam ettirmektir.

Kur’an Kurslarına olan ilgiden dolayı bir yandan sevinirken, bir yandan da toplumun her kesimine ulaşamadıkları için hüzünlü olduklarını aktaran İl Müftümüz Sinan CİHAN, “İstiyoruz ki toplumumuzun bütün çocuklarına ulaşalım, bütün ailelerine ulaşalım ve onları da bu güzel mekanlara davet edelim, hem milli hem dini değerlerimizde buluşmaya vesile olalım diye düşünüyoruz. Ancak bunu da tamamıyla gerçekleştirmiş değiliz. Hep beraber gayret edeceğiz. Sizler komşularınıza bu güzel programları duyuracaksınız, onları teşvik edeceksiniz. Biz de çalışmalarımızla inşallah toplumumuza ulaşmaya gayret edeceğiz. Büyüklerimizden de her zaman olduğu gibi desteklerini talep edeceğiz. İnşallah aziz milletimizin, Ümmeti Muhammed’in geleceği bugünden daha aydınlık olacak diye hem dua ediyoruz, hem ümit ediyoruz, hem de bunun böyle olması için çok çalışmamız gerektiğini de hep beraber hatırlamış oluyoruz” şeklinde konuştu.

Öğrenci İrem Nur ERBİL’in sunuculuğunu yaptığı programda, İsmet Eren YILMAZ Vaaz, Barış GÜRLEK Hutbe verdiler. Fatih Yavuz KIŞKOYMAZ Kur’an-ı Kerim, Abdülkadir TOMBAK Ezan, Eylül TARHAN ve Naz TÜRKOĞLU’da Şiir okudular. Program Kur’an Kursu öğreticisi Vesile AKTOP’un sunumuyla, “her soruya bir kalem” ödüllü bilgi yarışmasıyla devam etti. Mehmet Üzeyir TURGUT’un yaptığı dua ile program sona erdi.

Cami-Çocuk Buluşması programının sonunda katılan çocuklara ve ailelerine dondurma, kek, lokma ve Valiliğimiz tarafından gofret  ikram edildi.