27.10.2017

İl Müftülüğü ile KYK Yurt Müdürleri Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolu kapsamında görevlendirilen “Manevi Rehberler”in durumunun değerlendirildiği değerlendirme toplantısı İl Müftüsü Sinan CİHAN’ın başkanlığında   Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Kemal KOÇKAYA ve KYK Yurt Müdürlerinin katılımıyla 16.10.2017 Pazartesi günü Saat 15.00’da İlimiz Müftülüğü Konferans Salonunda gerçekleşti.

İl Müftümüz Sinan CİHAN başkanlığında yapılan toplantıda genel olarak manevi rehberlerce sunulan rehberlik hizmetlerinin içeriği, 2017 yılı çalışmaları, 2017 – 2018 eğitim-öğretim döneminde nelerin yapılabileceğinin değerlendirilmesi yapıldı.

Yoğun bir beyin fırtınası kapsamında gerçekleşen toplantıda; manevi rehberlerce yapılan çalışmaların öğrencilere olumlu veya olumsuz yansımalarının neler olduğu, bu kapsamda öğrencilerden alınan geri bildirimlerin değerlendirmesi gerektiği, manevi rehberlerin bir psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı gibi öğrencilerin soru, sorun veya gelişimlerini kayıt altına alabilecekleri, bu güne ve gelecekteki çalışmalara ışık tutacak arşiv mahiyetinde bir kayıt defterinin oluşturulması, öğrencilere yönelik sunulacak manevi rehberlik hizmetlerinin çerçevesini belirleyen yol haritası mahiyetinde paket bir programın hazırlanması, düz anlatımdan (takrir) ziyade soru cevap formatında bir anlatımın tercih edilmesi, bidat ve hurafe olarak bilinen yanlışların düzeltilmesi, dini gün ve gecelere yönelik yapılacak programlara önem atfedilmesi vb. gibi bir çok konu ele alınarak enine boyuna tartışıldı.

Genel olarak toplantının verimli olduğu ve her iki kurum için de güzel bir tecrübe paylaşımı olduğu üzerinde mutabakata varıldı.

Toplantı İl Müftüsü Sinan CİHAN’ın ilgili kurum - kuruluş yetkililerine teşekkür etmesi ve yapılacak çalışmaların hayırlı uğurlu olması yönündeki dilek ve temennileriyle son erdi.