18.10.2017

Akhisar’da Din Görevlilerine Yönelik “Bağımlılıkları Önlemede Dinin Önemi” Konulu Konferans verildi.

Manisa Müftülüğü cezaevi vaizi ve bağımlılıklar il koordinatörü Dr. Ahmet ERDİNÇLİ tarafından 18.10.2017 saat 10.00 da din görevlilerine İnciler Camiinde “Bağımlılıkları Önlemede Dinin Önemi” isimli bir konferans verildi.

Günümüz dünyasının en önemli sorunlardan birinin uyuşturucu olduğuna, dünya ticaretinde uyuşturucunun önemli bir yer tuttuğuna ve Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusuyla bu pazarın cazibe merkezlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak konuşmasına giriş yapan Dr. ERDİNÇLİ, Uyuşturucunun insana emanet olarak verilen bedene birçok zarar verdiğini, insanın kendisine, ailesine, sosyal ve ekonomik kısacası tüm hayatını etkileyen bir madde olduğunu vurguları. İslam dininin insana zarar veren maddeleri insanın canını, aklını malını  korumak için haram kılındığını belirterek konuyla ilgili gerek Kur’an gerekse Hadislerden örnekler sundu.

Uyuşturucu ve diğer bağımlılıklardan kurtulma için yapılması gerekenler adına, ailenin önemi ve sorumluluklarına değinerek şu tavsiyelerde bulunmuşlardır;  bu konuda en kolay yol bu tür maddelere hiç başlamamaktır. Aileler dini değerlerini öğretsinler, çocuklarıyla kaliteli birliktelikler sağlasınlar, onları gözetsinler, sevgilerini esirgemesinler.

Ayrıca uyuşturucu kullanımının nasıl anlaşılacağını şöyle paylaştı; "Çocuğunuz eve geç geliyorsa, durmadan para istiyorsa, yemek yemiyorsa, gözleri mosmor olmuşsa, normalden daha az konuşmaya başladıysa, unutkanlığı başladıysa dikkatli olunmalıdır. Özellikle, uçucu madde beyni yok ediyor. Yapıştırıcı daha tehlikeli bir maddedir. Çocuk eve geldiğinde hemen odasına gidip yatıyorsa, durmadan abur cubur yiyorsa, banyoda fazla duruyorsa, ani kusmalar varsa ve ağızda diklemesine yaralar varsa, ağız ve çenesi kayıyorsa hap kullandığının belirtileridir. Arkadaşında kalacağını söylüyorsa bu da takip edilmelidir" diye konuştu.