19.01.2018

İlçe Müftülüklerinde Bağımlılık Konferansı Düzenlendi.

İlimiz genelinde 2017 yılı Kasım ve Aralık aylarında Turgutlu, Saruhanlı, Selendi ve Soma İlçe Müftülüklerimiz bünyesinde görev yapan din görevlilerimize yönelik “Madde Bağımlılığı Farkındalığı”  ve “Bağımlılıkları Önlemede Dinin Önemi” konulu konferanslar düzenlenmiştir.

Manisa Müftülüğü Cezaevi Vaizi ve Bağımlılıklar İl Koordinatörü Dr. Ahmet ERDİNÇLİ, Manisa İl Emniyet Müdürlüğünden Murat KİŞİN ve Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Rehber Öğretmen Esin TÜRKOĞLU’nun konuşmacı olarak katıldığı konferanslar da uyuşturucunun zararları üzerinde duruldu.

Dr. Ahmet ERDİNÇLİ; günümüz dünyasının en önemli sorunlardan birinin uyuşturucu olduğunu, dünya ticaretinde uyuşturucunun önemli bir yer tuttuğunu ve Türkiye’nin sahip olduğu genç nüfusuyla bu pazarın cazibe merkezlerinden birisi olduğunu belirtti. Ayrıca uyuşturucunun insanın kendisine, ailesine, sosyal ve ekonomik olmak üzere hayatının tamamını etkileyen bir madde olduğunu, kendine emanet olarak verilen bedene birçok zarar verdiğini, İslam dininin insana zarar veren bu ve benzeri maddeleri insanın canını, aklını, malını korumak için haram kıldığını ilgili ayet ve hadislerle açıkladı.

Selendi de düzenlenen konferansa katılan Polis Memuru Murat KİŞİN toplumsal huzuru sağlamanın ancak yardımlaşarak mümkün olacağını dile getirerek sözlerine başladı. Aile bağlarının sağlam olmasına, bireyler arasında sağlıklı iletişimin kurulmasının önemine değindi. Rehber öğretmen ve psikolojik danışman Esin TÜRKOĞLU ise sinevizyon eşliğinde, aile içi iletişimin öneminden, aile eğitimlerinden okulla iletişimin nasıl olması gerektiğinden ve çocuklarımızı bağımlılıklardan nasıl koruyacağımızdan bahsetti.