13.04.2018

Manisa Açık Cezaevinde Fetih Suresi Okuma Kampanyası Düzenlendi

Manisa Açık Cezaevi'nde vatanımıza ve birliğimize kasteden teröristlere ve düşmanlara karşı "Zeytin Dalı Harekatı'nda olağanüstü mücadele veren kahraman askerlerimize ve güvenlik güçlerimize manevi destek olmak için Fetih süresi okuma kampanyası düzenlendi. Kampanya kapsamında okunan 201 Fetih süresinin duasını yapmak ve Miraç Kandilini ihya etmek için yapılan programa İl Müftümüz Sinan CİHAN katılarak bir konuşma yaptı.

İl Müftümüz Sinan CİHAN konuşmasında "Zeytin Dalı Harekâtında kahraman Mehmetçiğimize manevi destek olarak okuduğunuz 201 Fetih süresi çok değerli. Mehmetçiğimiz 77 düvele karşı savaştı ve savaşmaya da devam ediyor. Düşmanlarımız askerimizin her halini anladılar ama bu manevi desteği, ordumuzun imanını, manevi gücünü anlayamadılar. Mehmetçiğimiz, Çanakkale Savaşında tüm fertleri şehit edilen 57. Tümenin hatırasına harekâtın 57. gününde ve Çanakkale savaşlarının sene-i devriyesinde bizlere Afrin zaferini hediye ettiler." dedi.

İl Müftümüz Sinan CİHAN konuşmasının devamında Miraç kandilinin önemine değinirken, bu gecenin hediyesi olan namazımızı Allah'ın huzuruna yükselmek anlamına gelen miraç şuuruyla ve samimi bir şekilde kılabilmeyi ve namazlarımızdan lezzet alabilmeyi temenni ettiler.

Sunuculuğunu Cezaevi Vaizi İhsan UÇAR'ın yaptığı programda İlimiz Şehzadeler İlçesi Karlıpınar Cami İmam – Hatibi Mehmet KURT, Kur’an-ı Kerim tilavet ederek ilahiler okudu. Program, T Tipi Kapalı Cezaevi Vaizi Aziz YAVUZ'un yaptığı dua ile son buldu.

Program sonunda Manisa Açık Cezaevi Müdürü İsmail ŞAHİN İl Müftümüz Sinan CİHAN’a çiçek takdiminde bulundu. Ayrıca en fazla Fetih süresi okuyan iki mahkuma da İl Müftümüz Sinan CİHAN tarafından kitap hediye edildi.