17.04.2018

“Adalet ve İhsan Bağlamında Aile” Konferansı Düzenlendi.

İlimiz Müftülüğünce; “Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile” projesi kapsamında 12 Nisan 2018 Perşembe günü saat 17:30’da Şehzadeler Belediyesi Bedesten Nikâh salonunda “Adalet ve İhsan Bağlamında Aile” konulu konferans düzenlendi.

Konferans; Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Şehzadeler İlçe Müftülüğü Hatuniye Camii İmam Hatibi Hayrettin ÇOBAN’ın Kur’an-ı Kerim’den Furkan Suresinin 70-77. ayetlerinin tilaveti ile başladı. Diyanet İşleri Başkanlığının hazırlamış olduğu sinevizyonla devam etti.

Sinevizyonun akabinde Manisa İl Müftüsü Sinan CİHAN “Adalet ve İhsan Bağlamında Aile” konulu konferans verdi.

İl Müftüsü Sinan CİHAN; İslam toplumunda ailenin önemi ile ilgili olarak aile içerisinde meveddet ve rahmetin, sevginin olmazsa olmaz olduğunu, Rabbimizin insanları eşler halinde yarattığını ve bu eşler arasında sevgiyi yarattığını belirtti.

Toplum olarak ailenin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunu ancak günümüzde dış etkenlerin aileyi etkilediğini, etraftan gelen güçlü olumsuz rüzgârların estiğini ve bu rüzgârlar karşısında ailelerin eğilip bükülebileceğini, bunun karşısında olarak ta bizlerin bu rüzgârlardan etkilenmemesi için aile kurumuna destekte bulunmamız gerektiğini belirtti.

Aileyi korumanın en önemli yollarından birinin Kur’an-ı Kerim ve peygamberimizin sünneti seniyyesine uymak olduğunu belirtti.

Bu iki kaynağa sıkı sıkıya sarıldığımızda ailenin korunması, meveddedin, sevginin ve rahmetin ailede oluşacağını, ailenin de bu bağlamda sağlam olarak ayakta durabileceğini ifade etti.

Konuşmasını, ailelerin selameti, toplumun selameti ve Allah’ın rahmeti üzerinize olsun diyerek bitirdi.