14.06.2018

Cezaevinde İftar Programı Düzenlendi

Manisa E tipi kapalı ceza infaz kurumunda bayan mahkûmlara yönelik 7 Haziran 2018 Perşembe günü 4. geleneksel iftar programı düzenlendi.

Programa başta kurum müdürlerinin yanı sıra pek çok infaz koruma memuru katıldı. Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ'ın hoş geldiniz ve teşekkür konuşmasıyla başlayan programa Karlıpınar Camii İmam Hatibi Mehmet KURT’un Kuranı Kerim tilavetiyle devam edildi. Program Kurum Müdürü Necmi ÜÇLER’in açılış konuşması ve konuk olan Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA Hanım Efendinin günün anlam ve önemini ifade eden veciz konuşmalarıyla devam etti.

Akşam ezanının okunmasının ardından Mehmet KURT’un yapmış olduğu iftar duasının ardından iftar yemeğine geçildi. İftar yemeği esnasında Başkanlığın 2018 yılı Ramazan ayına özel sinevizyon gösterimi izlettirildi. Ardından yemeğin sonunda ceza evinde kalan bayan mahkûmlardan oluşan ilahi korosunun gönülleri hüzün ve coşkuyla dolduran ilahi sunumuyla devam edildi.

Son olarak Cezaevi Vaizi Hilal DEMİRALAY CAMBAZ'ın hazırlamış olduğu geleneksel hale gelen atalarımızdan bize emanet "Diş kirası"nın ne anlama geldiğinin açıklanmasının ardından inci görünümlü tesbih kutularının içine oruç ve ramazan ayı ile alakalı hadisler konularak ikram edildi. Tüm konukların beğenisini kazanan diş kirasının dağıtımını bizzat kendi elleri ile yapan cezaevi sakinlerinin son olarak gecenin düzenlenmesinde büyük emeği olan eğitim birimine teşekkür etmesiyle program sona erdi.