11.07.2018

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ ANMA PROGRAMLARI

15 Temmuz 2016 gecesi bir ihanet çetesi karşısında vatanına, bayrağına, devletine, izzetine sahip çıkan necip milletimizin onurlu duruşunun kahramanları aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek için Başkanlığımız ve Valiliğimiz tarafından bir dizi program planlanmıştır.

15 Temmuz 2016 tarihinin yıldönümünün haftasında ilimizde gerçekleştirilecek tüm programlarda 15 Temmuz sürecinin milletimiz ve özellikle gelecek nesiller nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi hedeflenmektedir.

Buna göre;

15 Temmuz 2016 gecesi bir ihanet çetesi karşısında vatanına, bayrağına, devletine, izzetine sahip çıkan necip milletimizin onurlu duruşunun kahramanları aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek ve bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen;

1. 13 Temmuz 2018 Cuma günü Cuma namazı öncesi ilimiz merkez Hatuniye Camii’nde "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı" yapılacaktır.( Program saat: 12.15 da sala okunmasıyla başlayacaktır.)

2. 15 Temmuz 2018Pazar günü öğle namazı sonrası ilimiz merkez Hatuniye Camii’nde "Mevlid-i Şerif " okunup, okunan hatimlerin duası yapılacaktır.

Ayrıca 15 Temmuz 2018Pazar günü akşamı Cumhuriyet meydanında da  " Özel Anma Programı" yapılacaktır.( Program saat: 21.00 dan itibaren başlayacaktır.)

Yukarıda belirtilen bu programlara katılımın sağlanması hususunda;

- Cuma günü icra edilecek "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı” bugün ve yarın namaz vakitleri öncesinde cami derslerinde,

- Pazar günü öğle namazı sonrası Hatuniye Camii’nde icra edilecek mevlid-i şerif ve akşam Cumhuriyet meydanında ki programlar hakkında Cuma günü vaaz ve hutbelerde,

Halkımıza gerekli bilgilendirme yapılacak ve bu programlara yaz Kur’an kurslarına devam eden öğrencilerle birlikte veliler de davet edilecektir.

Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anmak, devletimizin bekası, milletimizin ve gelecek nesillerimizin değerlerimiz konusunda ortak bir bilince kavuşturulması hususunda düzenlenen bu programlara öncelikle siz değerli din görevlilerinin kendilerinin de bizzat katılmaya özen göstermesi, yakın çevresine, cemaatine ve öğrencilerini de katılmaya teşvik etmesi büyük önem arz etmektedir.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

İL MÜFTÜLÜĞÜ

15 TEMMUZ PROGRAMLARI GENELGESİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Cemaatimizin katılımıyla “Şehitlerimiz için Kur’an Okuyoruz” kampanyası kapsamında 15 Temmuz 2018 tarihine kadar her cami ve Kur’an Kursunda en az bir Kur’an hatmi okunacaktır.

13 Temmuz 2018 günü Cuma namazı öncesi Hatuniye camiinde yapılacak “ Kur’an Ziyafeti Programı” dışında, diğer cami ve mescitlerde şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim tilaveti olunacaktır.

13 Temmuz 2018 günü Cuma günü Başkanlıkça hazırlanan hutbe tüm camilerde ve mescitlerde okutulacaktır.

15 Temmuz 2018 Pazar gününü 16 Temmuz 2018 Pazartesi gününe bağlayan geçe saat 00.13’te eş zamanlı olarak bir defa salâ okunacaktır.

Camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları akşam namazından sabah namazına kadar yakılacaktır.

Hafta boyunca vaazlarda ve cami derslerinde şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi üzerine konuşmalar yapılacaktır.

Başkanlıkça hazırlanan 15temmuz.diyanet.gov.tr incelenecek ve içeriğindeki bilgi ve materyaller kullanılacaktır.

Ülke genelinde eş zamanlı okunacak salâlar başta olmak üzere yapılacak olan diğer tüm programlar hakkında halkımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

İL MÜFTÜLÜĞÜ