17.01.2017

Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile

İlimiz Müftülülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunca hazırlanan “Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile” isimli aile okulu proje toplantısı ilgili kurum ve kuruluşların katılımıyla 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Saat 14.30 ‘da İlimiz Müftülüğü Toplantı Salonun da gerçekleştirildi.

İl Müftümüz Sinan CİHAN Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Recep DERNEKBAŞ, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat KONAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun SARIKAYA, İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Şule UYGUR,  Şehzadeler Belediyesi personeli Ramazan ŞEVİK, Manisa İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu personeli katıldı.

Toplantı, İl Müftüsü Sinan CİHAN’ın katılımcıları selamlaması ve konun içeriğini özetlemesi ile başladı. Projenin içeriğiyle ilgili ayrıntı ve teknik detayın verildiği sunumda özellikle son zamanlarda İlimizde artış gösteren ailevi sorunlar, toplumumuzun kanayan bir yarası olan boşanmalar ve aileleri bu noktaya getiren sebepler  üzerinde duruldu. Bu kapsamda evlilik hazırlığı yapan gençleri bilgilendirmek amacıyla “Öncesi ve Sonrası ile Evlilik Okulları”nın planlandığı, aileleri bilinçlendirmeye yönelik ise konferans, seminer ve sohbet programlarının söz konusu projeyle düzenleneceği ifade edildi.

İlgili kurum temsilcilerince yapılan değerlendirmelerle olumlu bulunan ve sosyal bir ihtiyaç olduğu ifade edilen projenin, uygulama safahatına geçilmesi yönünde mutabakata varılmasının ardından projenin devamı niteliğinde çalışmaların ve toplantıların yapılmasına, toplantılara katılmak üzere bir yetkilinin tespit edilmesine karar verildi.

Toplantı İl Müftüsü Sinan CİHAN’ın toplantıya katılan ilgili kurum - kuruluş yetkililerine teşekkür etmesi ve projenin hayırlı uğurlu olması yönünde dilek ve temennileriyle son buldu.