22.03.2017

İlimiz Müftülüğü Projeleri

2016-2017 yılı itibariyle İlimiz ve İlçe Müftülüklerimiz bünyesinde birçok sosyal faaliyet ve proje hayata geçirilmiş, toplumumuzun hemen her alanda bilgilendirilmesine yönelik çalışmalar yapılmıştır.

Bu kapsamda yapılan ve yapılmakta olan bazı proje ve çalışmalar şöyledir;

“Şehit ve gazi aileleri” projesi: Bu projeyle ilimiz ve ilçe müftülükleri bünyesinde oluşturulan ekiplerle, tespiti yapılan şehit yakınları ve gazilerimize önemli gün ve gecelerde periyodik olarak çeşitli ziyaretler düzenlenmiş ve ilimiz genelinde yaklaşık olarak 99 gazi, 3 şehit ailesi ziyaret edilmiş, ihtiyaçlı olanlara ayni ve nakdi olmak üzere yardımlarda bulunulmuştur. Ayrıca çeşitli organizasyonlar beraberinde hatim, mevlit, konferans vb. gibi anma programları tertip edilmiştir.

“Her caminin ve Kur’an kursunun; bir mülteci ailesi, bir yerli fakir ailesi, bir yetim çocuğu, bir engelli vatandaşı, bir sokak çocuğu, bir genci ve bir üniversite öğrencisi olsun” projesi: İlimiz genelinde din görevlilerimizce cami ve Kur’an kursu çevresinde tespiti yapılan dini ve sosyal desteğe muhtaç vatandaşlarımıza, camilerimiz ve Kur’an kurslarımız tarafından cemaatin de katkılarıyla imkânlar nispetinde düzenli olarak burs, giyecek ve gıda yardımı yapılması sağlanmış ve süreklilik kazanması yönünde bu konu il eylem planımıza dâhil edilmiştir.

“Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile” projesi: İlimiz Müftülüğü ADRB bürosunun son zamanlarda İlimizde artış gösteren ailevi sorunlar, beraberinde toplumumuzun kanayan bir yarası olan boşanmalar ve aileleri bu noktaya getiren sebepleri asgari seviyeye çekmek amacı ile hazırladığı “Beşikten Mezara Huzurun Adı Aile” isimli proje 2017 yılı itibariyle Şehzadeler ve Yunusemre ilçeleri olmak üzere pilot olarak iki merkez ilçede uygulanmaya başlanmıştır. Projenin başarı durumuna göre il genelinde uygulamaya geçilecektir.

Söz konusu proje evlilik hazırlığı yapan gençleri bilgilendirmek üzere “Öncesi ve Sonrası ile Evlilik Okulları”, aileleri bilinçlendirmeye yönelik ise “Konferans, Seminer ve Sohbet Programları” düzenlenmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir.