04.04.2017

Regaib Kandili Sebebiyle Üniversite Cami’inde Program Düzenlendi

İlimiz Müftülüğü ve Yunusemre İlçe Müftülüğünce, “Regaib Kandili” ve mübarek “Üç Aylar” münasebetiyle Celal Bayar Üniversitesi Kampüs Camii'nde üniversite öğrencilerine yönelik Kandil Programı icra edildi.

Programa İl Müftümüz Sinan CİHAN, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal-i Habeş GÜMÜŞ ve Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA, KYK Müdürü Kemal KOÇKAYA, İl Müftü Yardımcımız Sevinç TEPEKAYA ve Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR katıldı.

Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR yaptığı açılış konuşmasında “İslam dininin gençlere çok önem verdiğini, ilgili hadisi şeriflerde gençlik çağında Allah’a ve kullara karşı görevini yapan gençlerin Allah’ın rızasını ve sevgisini kazanacağının belirtildiğini ifade etti. Kandiller geçidi olan mübarek üç ayların ilki olan Regaip Kandilinin ve Cuma gecesinin hayırlara vesile olmasını” diledi.

Siyasal Bilimler Fakültesi, Siyasi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencisi Muhammed Tayyip DUYAR’ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Osman BOZOK, Hulusi BÖREK, Metin KOÇYİĞİT ve Şuayip YÖRÜK’ün okuduğu Mevlid-i Şerif ile programa devam edildi.

Regaip Kandili ile üç ayların önemi hakkında bir konuşma yapan İl Müftümüz Sinan CİHAN “Üç ayların dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir dönem olduğunu, Peygamber Efendimiz ’in, Recep ayı girince, “Allah’ım! Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl! Bizi Ramazana ulaştır” diye dua ettiğini ifade etti. Ayrıca bu zamanların murakabe zamanları olduğunu, kendimizi, ibadetlerimizi, yaptıklarımızı gözden geçirme, tevbe ve istiğfar da bulunma vakitleri olduğunu, bu günlerin kıymetini çok iyi bilmemiz ve en güzel şekilde değerlendirmemiz gerektiğini söyleyerek konuşmasını tamamladı.

Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencisi Muharrem MUTLU’nun ilahi dinletisi ve Edebiyat Bölümü Öğrencisi Salih YABACI’nın okuduğu şiir ile devam eden program Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR’ın yaptığı dua ile sona erdi.

Programın bitimini müteakip İl Müftülüğümüz tarafından Mealli Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi kitapları dağıtıldı. Ayrıca Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Yunusemre Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından kandil simidi beraberinde meyve suyu ikram edildi.