21.04.2017

Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Bayanlara Yönelik Program Düzenlendi.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle bayanlara yönelik Şehzadeler Belediyesi Tarihi Bedesten Nikah Salonun 19 Nisan 2017 Çarşamba günü saat 14.30’da “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” teması kapsamında Kutlu Doğum Haftası Programı düzenlendi.

Programa Fatma Dilek GÜVENÇER, Necla BİLGİÇ, İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA, Müftülük Personeli, Kur’an Kursu Öğreticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program başlamadan önce Şehzadeler Belediyesi Mehter takımı konser düzenlendi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Şehzadeler İlçesi Ayşe Hafsa Sultan Kur’an Kursu Öğreticisi Nurcan GÜLFİDAN’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Malta Cami Kur’an Kursu Öğreticisi Gönül KARTAL okuduğu sela ile devam etti.

İl Vaizi Sümeyye ÖZTÜRK yaptığı konuşmasında dünyanın büyük bir güven bunalımında olduğuna değinerek, güven duygusunu zedeleyen unsurlardan, ihanet, sahtecilik, yalan, sözünde durmama, gıybet, adaletsizlik üzerinde durarak bunların aile ve toplum üzerine olumsuz etkilerinden bahsetti. Programda Nurcan GÜLFİDAN’ın Okuduğu mevlid ile devam etti.

İl Vaizi Gülten KAYRA yaptığı konuşmasında Kur’an ve sünnette güven toplumunun esasları olan, samimiyet, doğruluk, sadakat, adalet, ahde vefa, merhamet vb. konulara değindi. Eman toplumunun oluşumunda payı bulanan emin insanlar olmak için Müslümanlar olarak hep birlikte çaba sarf etmemiz gerektiğini ifade etti.

Program sonunda Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden oluşan koro tarafından tasavvuf musiki konseri verildi.

Programa katılan vatandaşlara gül ve Kutlu Doğum Haftası adına hazırlanan çantaların içerisinde “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu, Hz Peygamberimiz İnsan ve Din ve Namaz Surelerinin Türkçe Terceme ve Tefsiri” kitapları dağıtıldı.