15.05.2017

Hac Hazırlık Kursu Düzenlendi.

2017 yılında hacca gitmek üzere ilimizden kesin kayıt yaptıran hacı adaylarımızı bilgilendirmek amacıyla, İlimiz Şehzadeler İlçesi Muradiye Camiinde 03-04 Mayıs 2017 tarihlerinde “Hac Hazırlık Kursları” düzenlenmiştir. Kurslar hacı adaylarımızın büyük bir çoğunluğunun katılımı ile yapılmıştır.

İl Müftü Vekilimiz Sayın Paşa BEKTAŞ, İl Müftü Yardımcılarımız ile Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürümüzün sunumlarıyla seminer programlarımız gerçekleştirilmiştir.

Haccı eda edecek vatandaşlarımızın Kutsal Topraklarda geçirecekleri günleri eniyi derecede değerlendirmelerine katkı sağlayacak konu başlıkları olarak; ibadet bilinci, hac ibadetinde yerine getirilecek görevler, bir arada yaşama bilinci, hac yolculuğu öncesi maddi ve manevi hazırlık, Medine ve Hz. Peygamber (SAV) ve Mescid-i Nebi ile bayanlara yönelik özel konularda bilgiler verildi.

Hacı adaylarımız için kursların daha verimli olması amacıyla Kabe maketi kurularak temsili olarak tavaf yaptırıldı.

Ayrıca Kutsal Yolculuk esnasındaki hacı adaylarımızın sağlıkla ilgili karşılaşabileceği konularda Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğünden  Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü  Dr. Tuba Nur ÖZDEN'de sunum yapmıştır.

Hacı adaylarımızın ilgi ve yoğun katılımıyla gerçekleştirilen kursların faydalı olmasını ve herhangi bir sıkıntı yaşamadan hac ibadetlerini tamamlamalarını Cenab-ı Allah'tan niyaz ederiz.