17.10.2017

"Cami, Şehir ve Medeniyet" Konulu Konferans Programı Düzenlendi.

Manisa İl Müftülüğü, Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Müftülükleri tarafından  Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında "Cami, Şehir ve Medeniyet" konulu konferansı düzenledi.

İl Müftülüğü, Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Müftülükleri işbirliğiyle Bedesten’ de düzenlenen program, Türkiye Hafızlık Yarışması birincisi ve Akhisar Hilaliye Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Hafız İbrahim ÖNAVCI’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan ise, Camiler ve Din Görevliler Haftası’nda her yıl farklı konuların ele alındığını belirterek "Önceki yıllarda Cami ve Kitap, Cami ve Çocuk, Camii ve Gençlik ile Camii ve Kadın gibi konular ele alınmıştı. Bu yılın konusu ise 'Cami, Şehir ve Medeniyet' olarak belirlendi dedi. Konuyla ilgili birçok etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Akyol, bu kavramların birbirinden ayrılmaz kavramlar olduğunu, bunlardan birinin çıkarıldığı takdirde bütünlüğün bozulacağını belirterek, “Cami, şehir ve medeniyet ilişkisi düşünüldüğünde hem felsefi, hem sosyolojik, hem dini, hem de tarihi boyutlarının olduğu görülmektedir” dedi. Bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesi gerektiğini ve bu alanda çalışan din adamlarına büyük görevler düştüğünü belirterek, Camiler ve Din Görevlileri Haftasının tüm İslam Alemine ve İnsanlığa hayırlar getirmesi temennileriyle konuşmasını bitirdi.

Konferansa, Manisa Valisi Mustafa Hakan GÜVENÇER, Şehzadeler Kaymakamı İsmail ÇORUMLUOĞLU, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı İdris AVŞAR, Yunusemre İçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet CESUR ve çok sayıda  din görevlileri katıldı.

Programın ardından Müftülüklerce aşure ve lokma ikramı yapıldı.