01.04.2018

4-6 Yaş Grubu Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik Seminer Programı

Manisa İl Müftülüğünce 24.03.2018 tarihinde Manisa Diyanet Eğitim Merkezinde 4-6 yaş grubu öğreticilere seminer programı düzenlendi.

İl Müftü Vekili Paşa BEKTAŞ seminerin açılışını yaptı. Açılışta konunun önemine değindi. Daha sonra Yunusemre Toki Camii Kur’an Kursu Öğreticisi Rabia YILDIRIM 4-6 yaş grubu öğretici yeterlilikleri, okul öncesi ahlak ve din eğitiminde dikkat edilmesi gereken ilkeler (Çocuğun dini ve ahlaki gelişimi), 4-6 yaş çocuğunun gelişimsel özellikleri, zeka ve mizaç tipleri, çocuğun dünyası ve oyun, 4-6 yaş grubunda sınıf yönetimi teknikleri; sınıf yönetimi, fiziksel düzenlemeler, ödül-ceza, sınır seçenek, Başkanlık çocuk yayınlarından tavsiyeler ve aile katılımı konularına değindi.

İl Müftülüğü personeli PDR Öğretmeni Derya GÜL’de davranış bozuklukları ve baş etme yöntemleri konularına değindi.

Seminerin bitiminde Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdür Vekili Metin YEŞİLDAĞ da 4-6 yaş grubu semineri ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı, konunun önemine değindi. Bu yaşın eğitimdeki önemini ve Kur’an Kursu Öğreticilerine bu anlamda görev düştüğünü belirtti ve daha sonra Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Cevat ORHAN öğreticilerle 4-6 yaş grubu semineri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Öğreticilerin karşılaştığı sorunlar ve ne gibi iyileştirme çalışmaları yapılabilir bunlar üzerinde duruldu. Daha sonra İl Müftü Vekili Paşa BEKTAŞ tarafından kapanış konuşması yapıldı ve öğreticilere başarılar dileyerek seminer sona erdi.