19.11.2018

İLÇE MÜFTÜMÜZ İSMAİL HATİPOĞLU’NUN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

19 Kasım Pazartesi Günü’nü 20 Kasım Salı’ya bağlayan gece fahri kainat âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyayı teşriflerinin yıldönümünü idrak edeceğiz.

İki cihan güneşi Sevgili peygamberimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e hitaben: ”Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya,21/107) buyrulmuştur. Barbarlığın yaşam tarzı haline geldiği Cahiliye toplumunu şefkat, insaf ve adaletle tanıştıran Rahmet Elçisi’nin izlediği yöntemler, belirlediği ilkeler, benimsediği tavırlar, aldığı kararlar kısacası merhameti öğretirken harcadığı çabalar, modern zamanların insanı ile bir kez daha buluşturulmalıdır. Biz Müslüman olarak O’nun hayatını erişilmez bir hayranlıkla seyretmek yerine, model almaya çalışmalıyız.

Mübarek Mevlid Kandili’nin Gördes'li hemşehrilerimiz ve dünyadaki müslümanlar için hayırlara vesile olmasını diler, bu gece de yapılan tüm duaların milletimizin, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

İsmail HATİPOĞLU

İlçe Müftüsü