12.01.2017

"Halep'te İnsanlık Ölmesin" Kampanyası Yardım Tır'ı Dualarla Uğurlandı

Büyük insani dramların yaşandığı, milyonlarca insanın vefat ettiği, mazlum ve mağdur duruma düştüğü Suriye’ye yönelik olarak, başta halep olmak üzere, Türkiye Diyanet Vakfı ile Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği yaparak, kardeşlerimizin yardımına koşmak, savaştan etkilenen kardeşlerimizin barınma, beslenme ve sağlık alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak, hüzünlerini paylaşmak, acılarını bir nebze hafifletmek ve acil ihtiyaç duydukları insani yardım malzemelerini kendilerine ulaştırmak üzere “Halep’te İnsanlık Ölmesin” teması ile yurt içinde ve yurt dışında bir yardım kampanyası başlatılmaştır.

Bu nedenle; İlçemizde, Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde Müftülüğümüzce ‘Halep’te İnsanlık Ölmesin’ konulu ayni ve nakdi olmak üzere bir yardım kampanyası düzenlenmiştir.

İlçemizde düzenlenen söz konusu yardım kampanyasında vatandaşlarımızdan toplanan 20 ton (Zeytin, zeytin yağı, un vb.) yardım tır’a yüklenerek 12.01.2017 Perşembe günü saat 10.30’da Müftülüğümüz önünde İlçemiz Müftüsü Hüseyin YAŞAR’ın yapmış olduğu dua ile uğurlanmıştır.