15.11.2019

Kula Müftülüğü 2019 Mevlid-i Nebi Haftası Konferansı

Diyanet İşleri Başkanlığının temasını “Hz Peygamber ve Aile” olarak belirlediği 2019 Yılı Mevlidi Nebi Haftası Kula İlçe Müftülüğümüz tarafından düzenlenen programla kutlandı. Kula Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda İlçe Müftüsü Kamil KIRKIZ “Hz Peygamber ve Aile” konulu bir konferans verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımızca hazırlanan Sinevizyon ve Kısa filmler ile Kula Müftülüğümüzce hazırlanan Kula Veda Hutbesi Okuyor vidyosu katılımcılara izletildi ve çok beğeni topladı.

Ailenin temelinin ilk insan ve ilk peygamber Hz Adem(a.s) tarafından cennette atıldığını  belirten    İlçe Müftüsü Kamil KIRKIZ  konuşmasının devamında ailenin öneminden ,aile içerisinde karşılaşılan sorunların çözümleri konusunda Peygamberimiz ve sahabenin aile hayatlarından örnekler vererek çözüm önerilerini dile getirdi.

“Sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır. Ben de ailesine karşı en hayırlı olanınızım” hadisi şerifini hatırlatan İlçe Müftüsü Kamil KIRKIZ bir insanın sahip olabileceği Allahın en önemli nimetlerinden birinin de Aile olduğunu ,kişinin bunun kıymetini en güzel şekilde bilmesi gerektiğini, Peygamberimiz(S.a.v) in de mü’minlere bunu tavsiye ettiğini ifade etmiştir.

Kula Müftülüğünün düzenlemiş olduğu programa İlçe Kaymakamı Kemal DURU, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Gürsel YILMAZ, İlçe Tarım Müdürü Bilgin SARISU ile birlikte çok sayıda Kula halkı katılmıştır.

Kula Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün birlikte hazırlamış olduğu Kulalı Gençler Peygamberini(S.A.V) öğreniyor” projesi kapsamında  ilçedeki  750 adet  9. Sınıf öğrencilerine Kula Müftülüğü tarafından dağıtılan Peygamberimizin Hayatı isimli kitaptan yapılan sınavda başarılı olan ve  ilk 10’ a giren öğrenciler İlçe Kaymakamı Kemal DURU tarafından plaket ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Ayrıca Müftülüğümüze bağlı Erkek ve Kız Kuran Kurslarımızda hafızlıklarını tamamlayıp Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu Hafızlık Tespit Sınavında başarılı olup Diplomalarını alan hafız öğrencilerimiz İlçe Müftüsü Kamil KIRKIZ ve  İlçe Kaymakamı Kemal DURU tarafından plaket ve çeyrek altınla ödüllendirildi.

Program sonunda konferansa katılan Kula halkına 200 Adet Kuranı Kerim. 50 Adet Kuranı Kerim Meali, 150 Adet Peygamberimizin(S.A.V) Hayatı ve 500 adet de Cep İlmihali hediye edildi.