12.04.2021

İSA SOLMAZ (29.03.2021 / ...... )

İsa SOLMAZ Kimdir?

1962 yılında Çorum Mecitözü İlçesinin Sırçalı köyünde doğdu. İlkokulu köyünde okudu.

1984 yılında Çorum İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Samsun 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden 1988 yılında mezun oldu.

1986 yılında Samsun Çarşamba Irmaksırtı köyü merkez Camii İmam Hatipliğine atandı. Bu göreve devam ederken D.İ.B.’ın açtığı Müftü- Vaizlik sınavını neticesinde 1989 yılında Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezinde Müftü Vaizlik öncesi Eğitim Kursunu tamamladıktan sonra Vaiz Olarak Erzurum İspir’ e atandı.1 Aralık’ ta asker oldu. Temel eğitimini Ankara Polatlı Yedek Subay Topçu Okulunda tamamladı. Usta birliğine Tunceli’de devam etti ve askerliğini Tunceli’de İmam Hatip Lisesinde Öğretmen olarak tamamladı. 1991 yılı Nisanında terhis oldu.

Askerlik sonrasında İspirdeki asli görevine döndü. Bir yıl fiili olarak vaizlik yaptı 1992 de İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde eğitimine devam etti. Bu kursu birincilikle tamamladıktan sonra Erzurum Köprüköy İlçe Müftülüğüne tayin oldu.

1996 Eylül sonunda 6 yıllığına Almanya’ya gitti. Esen Başkonsolosluğuna bağlı Mülheim an der Ruhr’daki Fatih Camiinde Görev süresi dolduktan sonra 2002 yılında Türkiye’ye döndü.

Erzincan Refahiye’ ye ilçe müftüsü olarak atandı. Orada 700m² lik arsayı Türkiye Diyanet Vakfı’ na alarak 360m² temele oturan beş katlı Müftülük Sitesinin kaba inşaatını bitirdi.

Refahiye’ de dört yıl görev yaptıktan sonra Çorum Alaca’ ya atandı. Burada Kur’an Kursu ve lojman yaptı Yine 300m² lik 4 katlı yatılı hafızlık K.Kursu yaptırdı. Ayrıca İlahiyat Yüksekokulunda okuyanlara Arapça dersi verdi.

İzmir Menemen İlçe Müftülüğüne atandı 11 adet olan Kur’an Kursu Sınıf sayısını 57 sınıfa çıkardı. 5 adet Caminin yapımına öncülük etti. 2 katlı yatılı hafızlık Kur’an Kursu yaptı. 4-6 yaş grubu kuran kursuna 7 sınıf açtı. Ayrıca Türkiye Diyanet Vakfı’ na 2 Cami ile 3 Kuran Kursunun tapusunu aldı. ve 5 yıl boyunca da İmam Hatip Lisesinde Arapça, Hitabet, Tefsir ve Hadis derslerine girdi. Ayrıca menemen de İmam-Hatip Orta Okulu ve Liselerin Koordinatörlüğünü yaptı. 2018 Ağustos ayında Tokat İli Niksar İlçe Müftülüğüne atandı. Niksar İlçesindeki hizmet süresince 4-6 yaş Kur’an Kursu sınıf sayısını 12’ye yükseltmiş, 1adet yeni Cami ve müştemilatı yapılmış, aynı zamanda bu camiye birde Kur’an Kursu yapılarak hizmete açılmıştır. İlçemizdeki görevine 29.03.2021 tarihinde başlayan Müftümüz İsa SOLMAZ evli ve 3 Çocuk babasıdır.

Sayın hocamıza görevinde başarılar diler, başarılarının devamını bekleriz.