05.02.2018

2018 YILI HAC KAYITLARI BASIN AÇIKLAMASI

Hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara gitmek için başvuruda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayının heyecanla beklediği hac kuraları 01 Şubat 2018 Perşembe günü çekildi.

“Bu yıl Türkiye geneli 316.857 kişi, ilimizden 5.312 kişi ön kayıt yaptırdı.

Önceki yıllarda kayıt yaptıranlarla birlikte ilimizden 38.633 kişi, Türkiye geneli hacca gitmek için müracaat eden 2 milyon 120 bin 967 vatandaşımız için kura çekildi.

Kurada ismi çıkan 80.000 hacı adayımız kesin kayıt yaptırma hakkı kazdı.

Kura sonucu ilimizden Oda Tercihli konaklama türünden 1.267, Otel Tercihli konaklama türünden 41 olmak üzere toplam 1.308 vatandaşımız bu yıl hacca gidecektir.

Kurada çıkıp kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlarımızın %60'ı Diyanete, %40'ı ise acentelere kayıtlarını yaptırabileceklerdir.

Diyanet İşleri Başkanlığınca hac organizasyonu düzenlemek üzere yetki verilen acentelerin bilgisi de "http://hac.diyanet.gov.tr" adresinden ilan edilecektir.

KURA SONUÇLARI

Kuralar, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında "oda tercihli" ve "otel tercihli" hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekildi. Asıl ve yedek tasnifi yapılmayan kurada, Diyanet ve acenta ayrımına gidilmedi.

Kura sonuçları, Diyanet İşleri Başkanlığının http://hackurasonuc2018.diyanet.gov.tr/kurasonuc/  internet sitesinden yayımlanmıştır. Ayrıca hacı adaylarımızın sistemde kayıtlı telefonlarına mesaj yoluyla gönderilmiştir.

Kesin kayıtlar 5 Şubat’ta başlayacak,

Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 22 Şubat - 02 Mart 2018 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Şehit ve gazi yakınlarının kayıtları 22 Şubat - 02 Mart 2018 tarihleri arasında alınacaktır.

HAC FİYATLARI

Konaklama türlerine göre değişen hac fiyatları, Oda Tercihli 2 kişilik oda 20.680 SAR, 3 kişilik oda 17.695 SAR, 4 kişilik oda 15.480 SAR; Otel Konaklama 24.670 SAR ile 44.900 SAR arasında olacaktır. Hacı adayları, hac ücretlerini peşin yatırabilecekleri gibi anlaşmalı bankalardan taksitle de ödeyebilecek. Bu ücretlere kurban ücreti dahil olup hacı adaylarından, hac için belirlenen ücretler dışında ilave herhangi bir ücret talep edilmeyecektir.

Gidiş ve dönüş tarihleri

Hac ibadeti için Kutsal topraklara gidişler 17 Temmuz 2018’de başlayacak, 15 Ağustos 2018’de ise tamamlanacak. Dönüşler ise 25 Ağustos 2018 de başlayıp 20 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarının yolculuk öncesi manen ve ruhen hazırlanması için eğitim ve seminerler düzenlenecektir.

2018 yılı hac sezonunun hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ederim.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü