28.06.2018

2018 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açıldı

İlimiz Müftülüğünce 26 Haziran 2018 Salı günü Şehzadeler İlçesi Sultan Camii’nde 2018 Yılı Yaz Kur’an Kurslarının teması olarak belirlenen “Camide Çocuk Sesi Vatanın Neşesi” kapsamında açılış programı düzenlendi.

Programa İl Müftüsü Sinan CİHAN, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet CESUR, İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA, veliler ve öğrencilerin katıldı.

İl Müftüsü Sinan CİHAN “Yaz döneminin tatil, sosyal ve kültürel etkinliklerde bulunma, spor yapma dönemidir. Biz bu gerçekleri göz önünde bulundurarak, çocuklarımızı çok fazla yormadan, çok fazla sıkmadan Camilerimize ve Kur’an Kurslarımıza bekliyoruz. Çünkü geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimizin, bu yavrularımızın hem milli değerleriyle, hem dini değerleriyle buluşmasını arzu ediyoruz. Bu konuda anne ve babalarla işbirliğine ihtiyacımız var. Hep beraber kırmadan, üzmeden çocuklarımızı bu güzel mekânlarda buluşturmamız gerekiyor. Yaz Kur’an Kurslarının 25 Haziran 2018 tarihinde başlamış olup, 17 Ağustos 2018 tarihine kadar 8 hafta boyunca devam edecektir. İlimiz ve İlçelerinde yaklaşık 1900 Camimizde ve Kur’an Kurslarında çocuklarımıza Kur’an eğitimi verilmeye devam edilecektir.” dedi

İl Müftüsü Sinan CİHAN “Hayatın merkezinde Cami varsa o hayatın daha verimli olduğunu, daha başarılı olduğunu, daha huzurlu olduğunu, Çocuklara Camilerin sevdirilmesi gerektiğini, huzur arayanın huzur bulacağı yer cami olduğunu, ihtiyacı olanların ortak mekânı cami olduğunu, Camiler kimseyi reddetmediğini, Bu mübarek mekânları çocuklara tanıtmak istediklerini, yetişkin hale geldiklerinde daha sağlıklı birey olmalarını katkı sağlayacak faaliyetleri yapmak istediklerini dile getirerek,  Yaz Kur’an Kurslarının hayırlı olmasını” dileyerek konuşmasını tamamladı.