12.10.2018

Eğitim Merkezi Kursiyerlerine “Biz Bir Aileyiz” Semineri

Manisa İl Müftülüğünce 1-7 Ekim 2018 Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Manisa Diyanet Eğitim Merkezinde Kursiyer Din Görevlilerine 05.10.2018 Cuma günü saat 08:45-10:00 saatleri arasında  “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ katıldı.

Sayın Ülfet GÖRGÜLÜ aile olmanın, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın camia olarak da bu konuda duyarlı olmanın önemine değindi. Kur’an-ı Kerimde Hz. Meryemin bu konuda nasıl bir örnek teşkil ettiğini Hz. Peygamber (sav)’in bu konuda eşleriyle olan ilişkilerine ve o konuda eşlerine yönelik sorumluluklar konusunda bilgilendirildiğini konusuna değindi.

Günümüzde aile olmanın önemi, birlik ve beraberliğin önemi konusunda Kursiyer Din Görevlilerine tüm halka önderlik etmeleri, örnek olmaları hususunda uyardı.

Kur’an’ın ve Hz. Peygamberin uygulamalarının bu konuda örnek teşkil ettiğini belirtti ve tüm Kursiyer Din Görevlilerine başarılar dileyerek konferansını bitirdi.