15.10.2018

Hükümlü ve Tutuklulardan Müftülüğümüze ve Camilere Ziyaret

“Başarı ve gayret nerde olursa olsun ödülü hak eder” anlayışıyla hareket edilen eğitim ve iyileştirme çalışmalarına katılan hükümlüler kapsamlı bir geziyle ödüllendirildi.

4 Ekim 2018 Perşembe günü düzenlenen Ödül niteliğinde Kültür Gezisine; kurum kütüphanesinden en çok kitap okuyan 8, Değer Dergisi Bilgi Yarışmalarına ve Faaliyetlerine sürekli ve istekle katılan 1, kurslarda başarılı olan 1, okuma yazma öğrenen, AÖO, AÖL, AÖF, Örgün Öğretimden faydalanan birer, iç hizmet ve işkollarında gayreti ve istekli çalışan 10 hükümlü olmak üzere toplam 25 hükümlü geziye katıldı.

Gezi; Manisa’da Selçuklu Devletinin uç beyliği olarak ondördüncü yy’da kurulan Saruhananoğulları Beyliğinin kurucusu Saruhan Bey’in türbesinin ziyaret edilmesi, Mimar Sinan’ın Mimarbaşı olarak yapımında adı geçen “Muradiye Camii Ziyareti” ve Camide yapılan ikramla başladı.

Gezi Programı; “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olması münasebetiyle İl Müftümüz Sinan CİHAN’ı makamında ziyareti ile devam etti. Bu ziyarette İl Müftümüz Sinan CİHAN hükümlü ve katılan personele teşekkür ederek memnuniyetini dile getirdi.

Gezinin üçüncü durağında, Manisa Bağımlılıkla Mücadele İl Kurulu tarafından Manisa’da bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla İstanbul İl emniyet Müdürlüğü tarafından eğitim amaçlı kurulan “Narkotik Eğitim Tır”ı gezilerek görevlilerden bilgi alındı.

Gezinin son durağı “Manisa 2. Kitap Fuarı” oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezindeki fuara katılan yayınevlerinin stantları gezildi. Tanıtımı ve satışı yapılan yayınlar incelendi. Meraklılar beğendikleri kitapları satın aldılar.

Kurum Öğretmeni Bayram Ural, Psikolog Emine Gamze Akalp, Cezaevi Vaizi İhsan Uçar’ın da katıldığı gezi sonrası hükümlüler memnuniyetlerini dile getirdiler.