04.10.2019

2019 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI

01-07 Ekim tarihleri arasında her yıl kutlanan  Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle  Manisa İl Müftülüğü tarafından 03.10.2019 tarihinde  Şehzadeler Bedesten Nikâh Salonunda Cami ve Haya temalı bir program  gerçekleştirildi. Program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Manisa Karlı Pınar İmam Hatibi  “Mehmet Kurt’un Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile devam etti..

İl müftü Vekili Ramazan ARBA, konferansın açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasında camilerimizin hayatımızın merkezinde  olması gerektiğini vurguladı. Görevlilere yapmış oldukları  çalışmalarından ve katılımcılara da katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Manisa Valisi Ahmet DENİZ, yaptığı konuşmada “İslam Medeniyetinde camilerin önemli bir yeri vardır. Kurmuş olduğumuz İslam Medeniyetine baktığımızda camilerin insan hayatının merkezini oluşturduklarını görüyoruz. Çünkü camiler geçmişten günümüze kadar insanlara ilim ve irfan yuvası olmuş, tüm insanlığa sevgiyi, hoşgörüyü ve paylaşmanın güzelliğini anlatmıştır” dedi.

Konferansta Celal Bayar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit Ev “Cami ve Hayat” temalı konuşma yaptı. Konuşmasında camilerin şehirlerimizin merkezi olması gerektiğini ve hayatımızın odak noktasında yer alması gerektiğini ve insanın toplumsal anlamda camilerde eğitildiğini vurguladı.

Prof. Dr. Halit EV tarafından verilen "Cami ve Hayat" konulu konferansın ardından Manisa genelinde yapılan Kuran’ı Kerim Okuma Yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Vali Ahmet Deniz ve protokol üyelerince verildi.

Program Valimiz Ahmet DENİZ ve İl Müftü V. Ramazan ARBA” nın  vatandaşlara aşure ikramı ve fidan dağıtımı ile sona ermiştir