21.03.2019

Lise Öğrencileri Arasında Ezbere Şiir Yarışması Yapıldı.

İlçemiz Müftülüğünce, 15 Mart 2019 Cuma günü saat 10.00’da Müftülüğümüz Toplantı Salonunda “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. Yıldönümü münasebetiyle, “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle, ilçemizdeki Lise Öğrencileri arasında Mehmet Akif  ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” şiirini ezbere okuma yarışması  düzenlendi.

Yarışmaya ilçemizdeki liselerden 8 öğrenci katıldı. İlçemiz Müftüsü Sıddık DURMUŞ'un komisyon başkanlığını yaptığı yarışmada, öğrenciler Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Savaşlarında şehit düşen askerlerimiz için kaleme aldığı Çanakkale Şehitlerine adlı şiiri en iyi okuyan olmak için yarıştı. Yarışma sonucunda İlçemiz Soma Anadolu Lisesi öğrencisi Sümeyra UÇAR 1., Soma Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedirhan SEZER ile Soma Linyit Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Nur İLERİ 2. ve Soma Borsa İstanbul Fen Lisesi öğrencisi Ahmet Murat ŞİMŞEK ise 3. olmuştur.

Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Birinci olan öğrenciye 500.00 TL ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar, ikinci olan öğrenciye 400.00 TL ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar, üçüncü olan öğrenciye 300.00 TL para ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar ile yarışmaya katılan ve dereceye giremeyen diğer öğrencilere ise 200 TL para ve diyanet yayınlarından çeşitli kitaplar hediye edildi. Yarışmanın il finali “Çanakkale Ruhu” temasıyla,  22 Mart 2019 Cuma günü İlimiz Müftülüğünce Şehzadeler Belediyesi Bedesten Nikah Salonunda yapılacaktır.