21.03.2019

İlçemiz Müftülüğünce Gündüz Beder Kültür Merkezinde “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Devletimizin bekası, milletimizin huzuru, istiklal ve istikbal mücadelesi veren ve iman dolu göğüsleriyle Çanakkale’yi geçilmez kılan, Anadolu’daki Milli Mücadelenin meşalesini ateşleyen şehitlerimiz başta olmak üzere, insanlık tarihini derinden etkileyen bu kutlu zaferi anmak ve geleceğimizin teminatı olan gençlerimize aktarmak üzere “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. Yıldönümü vesilesiyle, İlçemiz Müftülüğünce 19 Mart 2019 Salı günü saat 14.00’da Gündüz Beder Kültür Merkezinde İstanbul Müftüsü Sn. Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’ın katılımıyla “Çanakkale Ruhu” konulu konferans düzenlendi.

Düzenlenen programa İlçe Kaymakamımız Sn. Ahmet ALTINTAŞ, Manisa İl Müftü Yardımcımız Osman CANBOLAT, İlçe Müftümüz Sıddık DURMUŞ, İlçe Belediye Başkan Yardımcımız İbrahim DEMİRARSLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa DİKİCİ, Kırkağaç İlçe Müftümüz Mehmet DENİZ, okul müdürü, öğretmen ve öğrencilerimiz ile vatandaşlarımız katıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla başladı ve Açış Konuşması ile devam etti. Açış konuşmasını yapan İlçe Müftümüz Sıddık DURMUŞ’un kısa konuşmasından sonra program, misafir hocamız İstanbul Müftüsü Sn. Prof. Dr. Hasan Kamil YILMAZ’ın “Çanakkale Ruhu” konulu konferansıyla devam etti. Konferansın akabinde ise İlçemiz Müftülüğünce, 15.03.2019 tarihinde Lise öğrencileri arasında yapılan Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiirini ezbere okuma yarışmasında dereceye giren ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Programa halkımızın yoğun katılımı ve programın beğenilerek izlendiği müşahede edilmiştir. Program sonrası halkımıza pilav ve ayran ikramında bulunulmuştur.