08.10.2019

2019 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1986 yılından beri her yıl cami eksenli farklı bir temayla kutlanan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın bu yılki teması “Cami ve Hayat” olarak belirlenmişti.

01.10.2019 tarihinde çeşitli kurum ziyaretleri ile başlayan etkinlikler;

02.10.2019 tarihinde Yunusemre İlçe Müftümüz Mehmet Nedim BAKIR ve Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Vehbi ÖZKAR katılımıyla Muradiye Kız Kur’an Kursunda “Cami ve Hayat” konulu program gerçekleştirildi.

03.10.2019 tarihinde İl Müftülüğümüz, Yunusemre ve Şehzadeler İlçe Müftülüklerimizin ortaklaşa düzenledikleri, Manisa Valisi Ahmet DENİZ, İl Müftü Vekili Ramazan ARBA, İlçe Müftümüz Mehmet Nedim BAKIR, Şehzadeler İlçe Müftüsü Mehmet CESUR, Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Vehbi ÖZKAR ve Din görevlilerimizin cemaatleriyle beraber katıldığı Bedesten Nikâh Salonundaki M.C.B.Ü. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halit EV’ in “Cami ve Hayat” konulu konferansıyla devam etti.

1-7 Ekim tarihleri arasında görevlilerimizce uygun görülen bir vakitte tüm camilerimizde ve Kur’an kurslarımızda, 04.10.2019 tarihinde ise Cuma namazı öncesi Laleli Mesir Camiinde Yunusemre İlçe Müftülüğümüzce “Camilere emeği geçen, hizmet eden, hayattan göç etmiş olan tüm görevlilerin ve hayırseverlerin ruhlarına ithafen Kur’an-ı Kerim okunması ve dua yapılması” şeklinde program düzenlendi. Program, Cuma namazının akabinde ikram ile son buldu.

06.10.2019 Pazar günü sabah namazı sonrası İlçe Müftümüz Mehmet Nedim BAKIR ve Şube Müdürü Mustafa ÇETİN Şekerci Hüseyin Dede Camiinde görevlilere ve cemaate ağaç dikmenin öneminden bahsetti ve akabinde cemaatin de katılımıyla fidan dikimi gerçekleştirildi.  Aynı zamanda İlçe Müftülüğümüze bağlı camilerde de görevlilerin ve cemaatin katılımları ile fidan dikimi gerçekleştirildi.

06.10.2019 Pazar günü, ilçemizde bulunan KYK Yurtlarında kalan öğrencilerin katılımıyla Mrk. Hatuniye Camiinde sabah namazında öğrenciler ile “Sabah Namazı Buluşması” programı düzenlendi. Sabah namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan, sabah namazı, tesbihat ve İl Müftü Vekili Ramazan ARBA’ nın konuşmasıyla devam eden programın duasını KYK yurdunda kalan bir öğrencinin yapması programa ayrı bir heyecan kattı. Program öğrencilere ve cemaate yapılan ikramın ardından son bularak Yunusemre İlçe Müftülüğümüzce Camiler ve Din Görevlileri Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanmış oldu.