22.03.2024

AKHİSAR DİYANET GENÇLERİ "ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" DEDİ

Akhisar Müftülüğü Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü, 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi kutlamaları kapsamında Ramazan Sokağında "100 Adımda Çanakkale" adlı plato oluşturarak, ziyaretçilerini duygu dolu tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Diyanet Gençlik Merkezi önünde gerçekleştirilen programda Şeyhisa Anadolu Lisesi ve Şahin Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından canlandırılan Çanakkale Destanı, izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümüne özel olarak düzenlenen etkinliğe Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı, Manisa İl Müftü Yardımcısı Cahit Küçükyıldız, Akhisar Müftüsü Muhammet Salman, protokol üyeleri ile gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Muhammet Salman açış konuşması yaptı. Diyanet İşleri Uzmanı Ramazan Dağlı da Çanakkale ruhuna vurgu yapan konuşmasında etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Etkinlik kapsamında ayrıca, lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik Çanakkale Zaferi'nin 109. yıldönümü anısına düzenlenen resim ve ezbere şiir okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi.

Etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Salman, "Akhisar'da manevi anlamda bir iz bıraktığını düşündüğümüz bu etkinlikle Çanakkale Savaşı'nın sadece bir tarih sayfasından ibaret olmadığını Türk milletinin iman dolu azim ve kararlılığıyla verdikleri mücadele sonucunda bu zaferi elde ettiğini bir kez daha hatırlama fırsatı bulduk. Bu anlamda tüm herkese en başta da büyük emekler ortaya koyan Şeyhisa Anadolu Lisesi ile Şahin Yılmaz Anadolu Lisesi Öğrencilerine ve okul yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel etkinliği organize eden Diyanet Gençlik Koordinatörlüğümüze ve gençlik ekibine ayrıca teşekkür ediyorum." diye konuştu.