01.07.2016

GÖLMARMARA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ

Gölmarmara İlçe Müftülüğü 1988 yılından itibaren hizmet vermeye başlamıştır. Toplumu din konusunda aydınlatma görevini ülkemiz genelinde yürütmekte olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın taşra teşkilatı bünyesinde hizmet veren İlçe Müftülüğü, İlçemiz ve çevresinde din hizmetlerini yerine getirmektedir. Halkımızı inanç, ibadet ve ahlak konularında bilgilendirmek amacıyla cami içi ve dışında birçok etkinlik yapılmaktadır. Cami içi etkinliği olarak vaazlar ve hutbeler, ilmihal bilgilerinin verildiği cami dersleri, mevlit ve hatim merasimleri, kandil gecelerinde ve belli günlerde özel programlar yapılmaktadır. Cami dışında ise belli gün ve haftalara özgü konferanslar, paneller ve çeşitli programlar gerçekleştirilmektedir.

İlçe merkezinde 7, mahallelerde 16 cami bulunmaktadır. İlçe merkezinde 2, mahallelerde ise 3 tane Kur'an Kursu mevcuttur.

Müftülük hizmetleri mülkiyeti Türkiye Diyanet Vakfı'na ait olan iki katlı bir binada yürütülmektedir. İlk kat Müftülük, ikinci kat ise lojman olarak kullanılmaktadır. Müftülüğün Toyota Corolla marka bir hizmet aracı mevcuttur.