21.01.2022

"ASIR SURESİNİ OKUYORUM VE ANLIYORUM" YARIŞMASI

“ASIR SURESİNİ OKUYORUM VE ANLIYORUM” TEMALI ORTAOKULLAR ARASI EZBER YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın amacı İslam Dinin temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim’i tanıtmak, Asır Suresinin anlamını öğrenmek, Mehmet Akif ERSOY’un genç nesiller tarafından daha iyi anlaşılmasını sağlamak; gençlerle iletişim kurmak ve Müftülüğümüzün gençlik çalışmalarına ivme kazandırmaktır. Bundan dolayı yarışmanın her aşamasında gençlik koordinatörleri ve diğer personel aktif olarak yer alacaklardır.

2. Yarışma, ilçemizde bulunan ortaokullar arasında Asır Suresini Okuyorum ve Anlıyorum teması ile gerçekleştirilecektir.

3. Yarışma, son başvuru tarihi 11 Şubat 2022 olarak belirlenmiştir. Başvurular okullarımıza gerçekleştirilecektir.

4. Yarışma finalleri okullarımızda 14 Şubat 2022 tarihinde yapılacaktır.

5. Değerlendirme komisyonu kaymakamlık oluru ile oluşturulacaktır.

6. İki Komisyon oluşturulacaktır. Bu komisyonlar için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi alanında iki (2), Türkçe Alanında iki (2) uzman personel, vaiz, din hizmetleri uzmanı, din görevlileri veya erkek-kadın ilçe gençlik koordinatörleri olmak üzere toplamda on (10) kişi yer alacaktır.

7. Yarışma neticesinde 70 puan ve üstü puan alan öğrencilerimiz ilçe müftülüğümüz tarafından ödüllendirilecektir.

8. Yarışmanın tanıtım ve duyurusu İlçe müftülüğümüz ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. Müftülüğümüzce hazırlanan afişler müftülüklerin web sayfalarında, sosyal medyada paylaşılacak ve gençlik koordinatörlerince okul idareleri ile irtibata geçilerek okullarda asılması sağlanacaktır. Gerektiğinde diğer tanıtıcı materyaller kullanılacaktır.

9. Her bir öğrenci, velisi tarafından imzalanmış “Velisi bulunduğum ……………..’nın Müftülüğünüzce düzenlenen “Asır Suresini Okuyorum ve Anlıyorum” yarışmasına katılmasına, adının İlçe Müftülüğümüz’ce internet ve sosyal medyada yer almasına muvafakat ederim” şeklindeki belgeyi Müftülüğe teslim etmek zorundadır.

10. Yarışmaya katılan öğrencilerin Asır Suresini okuyuşu, meali ve Mehmet Akif Ersoy’ın Asır Suresine dair yazdığı beyitleri ezberlemesi değerlendirilecektir.

11. Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Asır Suresinin Okunuşu

30 Puan

Asır Suresinin Meali

30 Puan

Şiirin ezberlenmesi

20 Puan

Duygu ve düşünceyi ifade edebilme gücü

10 Puan

Türkçe telaffuza uygunluk