08.05.2019

ETİK KOMİSYONU FAALİYET RAPORU 2019

ETİK KOMİSYONU FAALİYET RAPORU

1. Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik gereği Müftülüğümüz toplantı salonunda aylık mutat personel toplantısında personele, ilgili yönetmelik dağıtılmış olup, yönetmelik ile ilgili bilgiler personele aktarılmıştır.

2. Memurların mesai saatlerine uyması ve kılık kıyafetleri hususunda özenli olmaları daha güzel ve verimli hizmet sunmaları tavsiye edilmiştir.

3. Vatandaşlardan gelen dilekçe ve resmi kurumlardan gelen yazılar kaydedilip ilgili birimlere gönderilerek, birimlerce yasal süreleri içinde cevaplandırılması sağlanmıştır.

4. 2019 yılı içerisinde etik davranış ilkelerinin ihlal edildiğine dair herhangi bir başvuru alınmamıştır.

5. 2019 Yılı içerisinde kurumsal veya personel niteliğinde herhangi bir hediye alınmamıştır.

6.  Nisan ayı içerisinde Savurganlıktan kaçınma konusu vaazlarda işlenmişir.

7.  27 Mayıs 2019 tarihinde Etik Günü Haftası münasebetiyle vaazlarda etik konusu işlenmiştir.

8. Kamu Görevlileri Etik Sözleşmesi bütün personelimize imzalatılarak özlük dosyalarına kaldırılmıştır.

9. "Etik Komisyonu Yıllık Faaliyet Raporu" hazırlanarak kurumların internet sitesinde yer verilmesinin sağlanması amacıyla Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünün 06/03/2019 tarih ve E.364 sayılı yazısının gereği yapılmıştır.

10. Etik komisyonu 2018 yılı faaliyet raporu hazırlanarak Müftülüğümüz web sitesinde yayınlanmıştır.

11. www.etik.gov.tr internet adresinden temin edilen afişler çoğaltılarak Cami, Kur’an Kursu ve uygun yerlere asılması sağlanmıştır.

T.C.

KULA KAYMAKLIĞI

İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ ETİK KOMİSYONU

5176 sayılı Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları hakkındaki yönetmelik gereği;

Kurum ve kuruluşlarda etnik kültürü yerleştirmek ve geliştirmek, personelin etik davranış ilkeleri konusunda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak  tavsiyelerde ve yönlendirmelerde bulunmak ve etik uygulamaları değerlendirmek üzere kurum ve kuruluşun üst yöneticisi tarafından kurum içinden en az üç kişilik etik komisyonu oluştururlar denildiğinden;

Müftülüğümüzde Etik Komisyonu 19/03/2019 tarihinde oluşturulmuş olup komisyon üye bilgileri aşağıda mevcuttur.

KOMİSYON ÜYELERİ

Komisyon Başkanı         : Kamil KIRKIZ İlçe Müftüsü

Komisyon Üyesi            : Murat TOK Vaiz

Komisyon Üyesi            : Hasan SARICAN Murakıp

MEVZUAT

Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişim Yapılması Hakkındaki Kanun (5176 Sayılı Kanun )

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Esasları Hakkındaki Yönetmelik

KAMU GÖREVLİLERİ ETİK SÖZLEŞMESİ

Kamu Hizmetinin her türlü özel çıkarın üzerinde olduğu ve kamu görevlisinin halkın hizmetinde bulunduğu bilinç ve anlayışla;

Halkın günlük yaşamını kolaylaştırmak, ihtiyaçlarını en etkin, hızlı ve verimli bir biçimde karşılamak, hizmet kalitesini yükseltmek ve toplumun memnuniyetini arttırmak için çalışmayı;

Görevimi insan haklarına saygı, saydamlık, katılımcılık, dürüstlük, hesap verebilirlik ,kamu yararını gözetme ve hukukun üstünlüğü doğrultusunda yerine getirmeyi,

Din, Dil, Felsefi inanç, siyasi düşünce, ırk, yaş, bedensel engelli ve cinsiyet ayrımı yapmadan, fırsat eşitliğini engelleyici davranış ve uygulamalara meydan vermeden tarafsızlık içerisinde hizmet gereklerine uygun davranmayı,

Görevimi görev ile ilişkisi bulunan hiçbir gerçek veya tüzel kişiden hediye almadan maddi ve manevi fayda ve bu nitelikte herhangi bir çıkar sağlamadan herhangi bir özel menfaat beklentisi içerisinde olmadan yerine getirmeyi;

Kamu Malları ve kaynaklarını kamusal amaçlar ve hizmet gerekleri dışında kullanmamayı ve kullandırmamayı bu mal ve kaynakları israf etmemeyi,

Kişilerin dilekçe bilgi edinme şikâyet ve dava açma haklarına saygılı davranmayı hizmetten yararlananlara çalışma arkadaşlarıma ve diğer muhataplarıma karşı ilgili nazik ölçülü ve saygılı hareket etmeyi,

Kamu görevlileri etik kurulunca hazırlanan yönetmelikler ile belirlenen etik davranış ilke ve değerlerine bağlı olarak görev yapmayı ve hizmet sunmayı taahhüt ederim.

FAALİYETLER

Müftülüğümüzde etik komisyon oluşturulmuş olup kurumumuz internet sitesi giriş sayfasında etik komisyonumuza verilmiş ve etik ile ilgili faaliyetlerimizi tanıcı bir bölüm oluşturulmuştur. Ayrıca her ay yapılan mutat personel toplantılarında Kamu Görevlileri Etik Kanunu hükümleri personelimize tebliğ edilerek mevzuat hükümlerince görevlerin yerine getirilmesi sağlanmaktadır.

Kula İlçe Müftülüğü Etik Komisyonu iletişim bilgileri

Tel: (236) 816 1614