19.04.2017

2017 Yılı Kutlu Doğum Programı Konferansı Gerçekleştirildi.

Salihli İlçe Müftülüğünün düzenlemiş olduğu 2017 yılı Kutlu Doğum Etkinlikleri “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla 18.04.2017 Salı günü Saat 20:30 da Salihli Belediyesi Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda, Ali Rıza TEMEL (Haseki Eğitim Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi) Hocamızın katılımıyla  gerçekleştirilmiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed’in mesajlarının gönülden gönüle ulaşması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığınca 1989’dan bu yana 14-20 nisan tarihleri kutlu doğum haftası olarak kutlanıyor.

Her yıl toplumsal ihtiyaçlar göz önüne alınarak yeni bir tema belirleniyor; belirlenen tema doğrultusunda çeşitli etkinliklerle rahmet peygamberi anılıyor; o’nun yüce ahlakı ve üstün kişiliği üzerinde duruluyor.

Etkinliklerde; güven kavramı üzerinde durulacak; insanların birbirine olan güvensizliğinin toplumda nasıl büyük bir sorun teşkil ettiğine dikkat çekilecek. Belirli kesimlerce kasıtlı olarak din üzerinden oluşturulan güvensizlik konusu çeşitli etkinliklerde masaya yatırılacak, İslam dininin güven ve huzur toplumunu inşa ettiğine dikkat çekilecek.

Diyanet işleri başkanlığının düzenlediği kutlu doğum haftası etkinliklerinde “toplumun bütün kesimlerine ulaşılması” hedeflenecek.

-Konferansımız Ali ESEN (Zafer Mah. Yatılı Erkek K.K. Yöneticisi ) tarafından okunan Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlamıştır.

-Programımızın Açılış Konuşması İlçe Müftümüz Nurullah SADIÇ tarafından gerçekleştirilmiştir.

-2017 Kutlu Doğum Haftası "Hz.Peygamber ve Güven Toplumu" konulu Sinevizyon gösterimi sunulmuştur.

-Bilal IŞIK (Zafer Mah. Yatılı Erkek K.K.Öğreticisi) hocamız tarafından Kadise icra edilmiştir.

-Programımız Ali Rıza TEMEL (Haseki Eğitim Merkezi Emekli Eğitim Görevlisi) Hocamızın "Hz.Peygamber ve Güven Toplumu" konulu konferansı ile devam etmiştir.

Ali Rıza Temel Hocamıza Çiçek  ve Yarışmalarda dereceye girenlere ödül takdim edilmiştir.

Halkın yoğun katılımlımıyla gerçekleşen programımız tüm konuk ve katılımcılara Gül ve ücretsiz kitap dağıtımıyla sona ermiştir.