06.11.2017

İlçe Müftüsü Adem KARAKELEBEK görevine başladı.

ADEM KARAKELEBEK KİMDİR?

1961 Manisa Uzunlar Köyü doğumludur. Ağma olan ağabeyinden 9 yaşında iken hafızlığı bitirmiş ve Akhisar İmam Hatip Lisesinden 1983 yılında dönem birincisi olarak mezun olmuştur. 1983- 1986 yılları arasında Kur'an Kursu öğreticiliği görevinde bulunmuş, istifa ederek ilahiyat tahsiline İzmir'de başlamış ve 1990 yılında 9 Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden dönem ikincisi olarak mezun olmuştur. 1991- 1992 yıllarında vatani görevini Yedek subay olarak yapmıştır.

Şiire karşı meraklı olan Müftümüzün "Gönül Meyvesi" adlı deneme şiir kitabı ve yayınlanmamış dokümanları mevcuttur. Evli ve 2 çocuk babası olup iyi derecede Hafız, Arapça ve Fransızca bilmektedir.

1992 yılında tekrar Manisa İli Akhisar İlçesinde Kur'an Kursu Öğreticisi olarak göreve başlamış, 1996 yılında Diyanet İşleri Başkanlığının açtığı ihtisas kursu sınavlarını kazanarak İstanbul Haseki Eğitim Merkezinde eğitime başlamış ve 1998 yılında 2 Yıllık ihtisas eğitimini bitirerek dönem birincisi olarak mezun olmuştur. Çekilen kura sonucunda Erzincan İli Kemaliye İlçesine İlçe Müftüsü olarak atanana Adem KARAKELEBEK, sırasıyla Ankara İli Güdül İlçe Müftülüğü, Sulakyurt İlçe Müftülüğü, Ankara İli Gölbaşı İlçe Müftülüğü yapmıştır.