27.01.2022

İLÇE MÜFTÜSÜ ADEM KARAKELEBEK'in ÜÇ AYLAR VE REGAİB KANDİLİ MESAJI

2 Şubat 2022 Çarşamba günü manevi iklimi ile hayatımızı kuşatan, gönül birliğimizi güçlendiren üç aylara girmenin mutluluğunu İnşallah bir kez daha yaşamış olacağız. 3 Şubat 2022 Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece rahmet, bereket ve mağfiret ikliminin habercisi olarak gelen Regaib Kandili’dir.

Üç aylar; Recep, Şaban ve Ramazan aylarını birlikte ifade eden bir tabirdir. Sevgili Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)’den nakledilen rivayetlere göre, dini kültürümüzde de mübarek sayılıp kutlanan Regaib, Miraç, Berat ve Kadir gecelerinin bu aylarda yer alması üç aylara ayrı bir önem atfetmektedir.

Üç aylar İbadet, dua, zikir ve hayırlı işlerle daha fazla meşgul olunan aylardır. Üç aylarda nafile olarak yerine getirilen ibadetlerin en başında oruç gelmektedir. Üç aylarda oruç tutmanın faziletine dair Peygamberimizden nakledilen birçok hadisler bulunmaktadır. Peygamberimiz üç aylar girdiğinde “Allah’ım Recep ve Şaban’ı hakkımda mübarek eyle bizi Ramazan’a ulaştır.”  diye dua ederdi. Yine Peygamberimiz (s.a.s) bir hadisi Şerifinde “ Recep Allah’ın ayı Şaban benim ayım Ramazan ise Ümmetimin ayıdır.” buyurmuştur. “Bol sevap ve mükâfat, faziletli amel” manalarında kullanılan “Regaib” üç ayların manevi iklimine girildiğinin müjdecisidir.

Mü’minler Üç Ayları ve Regaib Kandilini dini duyarlılıkla karşılamalı, bu zaman dilimlerini ibadetle, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tövbe-istiğfar, tefekkür, namaz, dua, zikir ve tesbihat ile geçirmelidir. Manevi olarak arınmanın ve yükselmenin gayreti içinde olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Salihlili hemşerilerimizin Üç Aylar ve Regaib Kandilini tebrik eder, bu aylarda yapılan tüm duaların milletimizin,  İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Yüce Allah’ımızdan niyaz ediyorum.

Adem KARAKELEBEK

Salihli Müftüsü